FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΠΥΡΓΟΥ: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων μαθητών

Ημερομηνία: 01-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

epas2

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων μαθητών για τις Σχολές ΟΑΕΔ Μαθητείας Πύργου  στις κάτωθι ειδικότητες:

1.Τεχνιτων Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου

2.Τεχνιτων Εργαλειομηχανών

3.Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

4.Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

5.Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων

6.Κομμωτικής Τέχνης

7.Τεχνιτες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

Η γραμματεία της Σχολής είναι ανοικτή καθημερινά από τις  8:00-13:00

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ-ΤΕΛ ,οι έχοντες ολοκληρώσει την Α΄Λυκείου και είναι γεννημένοι απ το 1993-2000. Να σημειώσουμε ότι το ενδιαφέρον των υποψηφίων μαθητών είναι ήδη αρκετά μεγάλο στις έξι πρώτες ειδικότητες και το ανώτατο όριο μαθητών για την κάθε μια είναι 20 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική  σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και στη Σχολή Μαθητείας (τηλ επικοιν  2621033012)

Εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μαζί

Ο ΟΑΕΔ είναι ο δημόσιος φορέας που εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Μαθητείας στη χώρα μας από το 1952. Μαθητεία είναι το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα). Οι  ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ προσφέρουν στους μαθητές γνώσεις για το επάγγελμα που επιλέγουν, αλλά και εμπειρία από πραγματικές συνθήκες εργασίας. Δίνουν πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρέχουν δωρεάν βιβλία και βοηθήματα και δίνουν αναβολή στράτευσης, φροντίζουν ώστε οι μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αγορά εργασίας και να κολλήσουν τα πρώτα τους ένσημα.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στις ίδιες ειδικότητες. Κάθε χρόνο φοιτούν 9.000-10.000 μαθητές στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Οι μαθητές που φοιτούν στις Σχολές του ΟΑΕΔ αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ασκούμενοι σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας σε πολλές τεχνικές ειδικότητες.

Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό μετά το τέλος των σπουδών τους συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 17,12 € την ημέρα.

Η πρακτική άσκηση των μαθητών επιδοτείται με 11 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης. Τα χρήματα καταβάλλονται είτε στον εργοδότη είτε απευθείας στους μαθητές.

Η πράξη «Πρόγραμμα Μαθητείας στις ΕΠΑ.Σ  ΟΑΕΔ» χρηματοδοτείται από την ΠΑΝ (Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων) στο πλαίσιο του  Youth Guarantee (Εγγύηση για τη Νεολαία)

     Σε όλη τη χώρα, λειτουργούν 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ   και στην Ηλεία λειτουργεί η ΕΠΑΣ Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος