FOLLOW US: facebook twitter

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Υποθηκοφυλακείο Πύργου

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:

Χρέη προσωρινού Υποθηκοφύλακα θα εκτελεί η συμβολαιογράφος Αθανασία Μπράμου

Ξεμπλοκάρει η αγορά ακινήτου και η οικονομική ζωή του τόπου!

Ανακούφιση για πολίτες, επιχειρηματίες, συμβολαιογράφους,  δικηγόρους και μηχανικούς

Ικανοποίηση και από τις εργαζόμενες που επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους  

Ανέλπιστη λύση δόθηκε στο θέμα του Υποθηκοφυλακείου Πύργου έως ότου μετατραπεί σε έμμισθο με την τροπολογία Κοντονή που έχει πάρει διαδικαστικά το δρόμο της, αφού με απόφαση της Πρωτοδίκη Πύργου θα εκτελεί προσωρινά χρέη Υποθηκοφύλακα η συμβολαιογράφος Αθανασία Μπράμου, ως η αρχαιοτέρα συμβολαιογράφος, Έτσι κι ενώ βρισκόταν την τελευταία εβδομάδα σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, την Παρασκευή οριστικοποιήθηκε η τοποθέτηση της κ. Μπράμου και από σήμερα μετά από 20 και πλέον μήνες και πολλές παλινωδίες, το Υποθηκοφυλακείο επαναλειτουργεί. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να είναι κλειστό για το κοινό, κανονικά θα επαναλειτουργήσει από την επόμενη Δευτέρα, για να μπορέσει η νέα Υποθηκοφύλακας και οι εργαζόμενες να διευθετήσουν όλες τις εσωτερικές υποθέσεις που εκκρεμούν από την μακρά περίοδο που είχε τεθεί το Υποθηκοφυλακείο εκτός λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και το Κτηματολόγιο.

Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε καθώς η συμβολαιογράφος Μαρία Χριστοπούλου που είχε οριστεί προσωρινή Υποθηκοφύλακας από την Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Πύργου και είχε αρνηθεί τη θέση, δικαιώθηκε προ ημερών στο Εφετείο της Πάτρας και έτσι ξεμπλοκάρισε η όλη ιστορία, οπότε η Πρωτοδίκης όρισε την κ. Μπράμου που αποδέχθηκε τη θέση.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Πρωινής, έγινε νέο μισθωτήριο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο λειτουργούσε ως τώρα, καθώς έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι θα παραμείνει στον ίδιο χώρο και όταν θα λυθεί οριστικά το θέμα και θα τεθεί σε ισχύ με την μορφή του έμμισθου Υποθηκοφυλακείου.

Όλες οι εργαζόμενες – πλην μιας που συνταξιοδοτήθηκε- επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους, αφού είχα λύσει την επίσχεση εργασίας επειδή παρέμεναν απλήρωτες, από την στιγμή που κατατέθηκε η τροπολογία Κοντονή. Οι ίδιες δηλώνουν ικανοποιημένες από την θετική αυτή εξέλιξη και εκ μέρους των εργαζομένων η κ. Μαριάνθη Παπαστασινού τόνισε ότι νοιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκη Μπαλαούρα για την καθοριστική συμβολή του για την επαναλειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Πύργου και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την όλη στήριξη που τους παρείχε. Επίσης ευχαριστούν τον Σύλλογο τους των εργαζομένων στα άμμισθα Υποθηκοφυλακεία, που στήριξε τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενες στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου πριν από λίγο καιρό συναντήθηκαν  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και κέρασαν καφεδάκι για να το ευχαριστήσουν για την συμβολή του 

Βαθιά ανάσα από πολίτες και επιχειρηματίες

Πολίτες και επιχειρηματίες δέχονται με βαθιά ανάσα τα καλά νέα, αφού το «λουκέτο» στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές, στην αγορά ακινήτου και στις μεταβολές ακίνητης περιουσίας, στην επιχειρηματικότητα  και στην οικονομική ζωή του τόπου που σταμάτησε στην ουσία από τον Ιούλιο του 2015. Το ίδιο βεβαίως ανακουφισμένοι είναι συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, αφού εδώ και ενάμισι χρόνο δεν υπεγράφη ούτε ένα συμβόλαιο, αντιθέτως ναυάγησαν ακόμα και σοβαρά επενδυτικά σχέδια ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν  δανειολήπτες αλλά και πολίτες που επεδίωκαν να μπουν στον Νόμο Κατσέλη.

Για τα δε έσοδα που απώλεσε το δημόσιο δεν το συζητάμε, είναι πολλές χιλιάδες ευρώ και μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, σε μια από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις τύπου για το θέμα αυτό, είχε ζητήσει δια μέσω του προέδρου του Δημήτρη Δημητρουλόπουλου, να αποδοθούν και ευθύνες. Βεβαίως να σημειώσουμε ότι σημαντική ήταν και συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στην θετική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς και οι ίδιοι δυσκολεύονταν να κάνουν τη δουλειά τους με το Υποθηκοφυλακείο κλειστό και δεχόταν σωρεία παραπόνων από τους πελάτες τους. Επιπτώσεις είχαν υπάρξει από την μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου ακόμα και σε δημόσια έργα, αφού όπως είχε καταγγείλει και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, το έργο της παράκαμψης του Αγίου Ιωάννη στα Λαστέικα «κόλλησε» γι αυτόν τον λόγο, γιατί δεν μπορούσαν να παραλάβουν απαραίτητα πιστοποιητικά για να προχωρήσουν.

Όσον αφορά την οριστική επαναλειτουργία του με το νέο καθεστώς του έμμισθου Υποθηκοφυλακείου, φαίνεται πως και αυτή δεν θα αργήσει καθώς το Προεδρικό Διάταγμα έχει υπογραφεί και έχει πάρει το δρόμο του, πέρασε ήδη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται στα συναρμόδια Υπουργεία για να καταλήξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως όλα δείχνουν η εξέλιξη θα είναι θετική.

Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας

Σε αντίθεση με την θετική εξέλιξη του Υποθηκοφυλακείου Πύργου, το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, οι εργαζόμενες παραμένουν στη θέση τους, απλήρωτες και χωρίς να μπορούν να ασκήσουν την εργασία τους, καθώς χηρεύει η θέση του Υποθηκοφύλακα, καθώς η συμβολαιογράφος που είχε οριστεί να κάνει χρέη Υποθηκοφύλακα δεν είχε αποδεχθεί τη θέση.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος