FOLLOW US: facebook twitter

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στον Πύργο

Ημερομηνία: 20-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kinisi-patrwn

Με ειδική κάρτα μικρής αξίας

Έτοιμη να επαναφέρει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου γίνεται κατάχρηση των θέσεων από μερίδα πολιτών, είναι η δημοτική αρχή. Χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτή, ένα μέτρο που είχε εφαρμόσει στην προηγούμενη θητεία του με επιτυχία. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κόβει χαρτάκια με χρόνους η Δημοτική Αστυνομία, αλλά οι πολίτες θα αγοράζουν κάρτα με μικρό κόστος, ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί και στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιατσής, «η ελεγχόμενη στάθμευση είναι μια αναγκαιότητα για την πόλη. Θα ξεκινήσει από την οδό Μανωλοπούλου. Την είχα σχεδιάσει από παλιά και την είχα εφαρμόσει. Δεν θα είναι επώδυνη από οικονομικής πλευράς για τους συμπολίτες μας. Θα είναι στη λογική της Πάτρας. Θα είναι με κάρτα, με την μόνη διαφορά ότι θα ξεκινά από 30 λεπτά (του ευρώ), με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα το κάνουμε 30 επί πέντε ώρες και με ενάμιση ευρώ να πιάνουμε τις θέσεις. Από τη δεύτερη χρονική διάρκεια θα πολλαπλασιάζεται το ποσό. Σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τα μαγαζιά, τους ασθενείς, τους ανθρώπους που έχουν να κάνουν μια δουλειά μέσα στην πόλη. Παράλληλα θα απομακρύνουμε τα αυτοκίνητα των καταστηματαρχών που με σοβαρή μελέτη που έχουμε κάνει έχει αποδειχθεί ότι καλύπτουν το 90% των σταθμευμένων οχημάτων. Θα κάνουμε μια εξόρμηση για να σηκώσουμε τα μονίμως σταθμευμένα αυτοκίνητα που δεν θα εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης τους, να τα προωθήσουμε προς τον ΟΔΔΥ και θα ανακουφιστεί η πόλη από ένα πράγμα που υπάρχει σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρεμβάσεις και διορθώσεις

Ο δήμαρχος Πύργου επισήμανε πως έγιναν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε σημεία της πόλης και θα γίνουν και σε άλλα. Όμως θα γίνουν και διορθωτικές κινήσεις όπως στην οδό Στεφανοπούλου, που θα γίνει και πάλι διπλής κατεύθυνσης, με κορίνες στη μέση και απαγόρευση της στάθμευσης, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα αποκλεισμού αυτού του τμήματος της πόλης. Τόνισε πως ότι έγινε, έγινε βάσει της κυκλοφοριακής μελέτης. Αλλαγές θα γίνουν και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως με δεδομένη την ουσιαστική επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ αλλαγές θα γίνουν στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο ύψος του 2ου δημοτικού σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος