FOLLOW US: facebook twitter

Επίτιμοι δημότες του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας ο Γιώργος και η Μαρίκα Δαίκου

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

figaleia-epitimoi-dimotes-daikou

Θα ανακηρυχθούν σε εκδήλωση του Δήμου

Επίτιμοι δημότες και ευεργέτες του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας θα ανακηρυχθούν μετά από πρόταση- εισήγηση του Δημάρχου Νίκου Φάμελου, που υπερψηφίστηκε, ο Γεώργιος Δαίκος και η Μαρίκα Δαίκου – Λαναρά. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του ζεύγους Δαικου σε επίτιμους δημότες και ευεργέτες για τη μεγάλη προσφορά τους στον τόπο.

Ο Γεώργιος Δαίκος γεννήθηκε στη Ζαχάρω ενώ κατάγεται από τη Νέα Φιγαλεία όπου και πέρασε τα πρώτα νεανικά του χρόνια. Είναι επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ζεύγος Δαίκου πρόσφατα προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για την Αποκατάσταση του Μοναστηριού της Ζούρτσας (Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Λιγοβαίς Νέας Φιγαλείας) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας και το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο του Νομού Ηλείας και ένα εκ των αρχαιοτέρων της Ελλάδας.

Παλαιότερα ο κ. Δαίκος είχε παραχωρήσει στο Δήμο Ζαχάρως έκταση άνω των 6,500τμ για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Ζαχάρω. Με σπουδαίο έργο στον τομέα της Ιατρικής σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους και έγκυρους ιατρούς σε παγκόσμιο επίπεδο με τεράστια προσφορά στην επιστήμη και τον άνθρωπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος