FOLLOW US: facebook twitter

Επίσπευση διαδικασιών για εκτιμήσεις και αποζημιώσεις για χαλάζι: Σύσκεψη Μητρόπουλου με τον Γ.Γ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπυτξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 23-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος σχετικά με τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στην Περιφέρειά μας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούσε στην επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς φάνηκε ότι ήταν μεγάλη σε έκταση και έχει σοβαρό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και την καθημερινότητα των αγροτών.

“ Ύστερα από επικοινωνία που είχα με τους διευθυντές του ΕΛΓΑ σε Πάτρα και Αγρίνιο, διαπίστωσα την ανησυχία τους σχετικά με το μεγάλο αριθμό δηλώσεων από παραγωγούς που έχουν υποστεί καταστροφές, λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κρίθηκε σκόπιμο να μεταβώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερώσω το Γενικό Γραμματέα για το μέγεθος των καταστροφών.

Ενημέρωσα τους κ. Αντώνογλου και Κουρεμπέ για τις σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες ελιόδεντρων, εσπεριδοειδών και υπαίθριων κηπευτικών σε διάφορες περιοχές της περιφέρειά μας.

Ζητήσαμε την επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και της άμεσης εκτίμησης, ώστε να μην καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων καθώς ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της περιφέρειάς μας έχει δεχτεί άλλο ένα πλήγμα, λίγο πριν τη συγκομιδή των καλλιεργειών.

Δυστυχώς οι ζημιές συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα εκτός από τις επιπλέον ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο να έχουμε και την καταστροφή κτηνοτροφικής μονάδας στον Πύργο από κεραυνό, σε κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και απώλεια ζωικού κεφαλαίου.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΥπΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να επουλώσουμε τις πληγές του αγροτικού κόσμου καθώς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος