FOLLOW US: facebook twitter

Εξασφαλίστηκαν 450.000 ευρώ για την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου της Καυκωνίας

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:

kaykania-apokatastasi-dromou

Βάζει μπρος η Καυκανιά

Τρία χρόνια μετά το εκτεταμένο γεωλογικό φαινόμενο που έπληξε την κοινότητα Καυκωνίας στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και επιτέλους εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για να «ενωθεί» και πάλι το χωριό που κόπηκε στα δύο από μια καθίζηση. Ήταν στις 29 Ιανουαρίου 2014 όταν κυριολεκτικά άνοιξε η γη και παρασύρθηκαν στην καταστροφή καταστήματα και κατοικίες. Η αποκατάσταση των πληγέντων ξεκίνησε με την τοποθέτηση λυόμενων οικίσκων το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Όμως τα χρόνια περνούσαν και ο κεντρικός δρόμος παρέμενε κομμένος στα δύο δυσχεραίνοντας όχι μόνο τη μετακίνηση των κατοίκων του χωριού, αλλά και της γύρω περιοχής που περνούν από την Καυκανιά για να κινηθούν προς το Πελόπιο και την Αρχ. Ολυμπία.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαρούντας σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα για υπηρεσιακούς σκοπούς πέτυχε τη δέσμευση κονδυλίων για την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου. Η μελέτη έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και έτσι οι 450.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν θα δαπανηθούν για το έργο.

Σε σχόλιό του ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, εξήρε την προσπάθεια του κ. Μαρούντα και σχολίασε πως στην εποχή που διανύουμε δύσκολα εξασφαλίζονται μεγάλα ποσά για έργα, όπως στην προκειμένη ιδιάζουσα περίπτωση της Καυκανιάς. «Αντιλαμβάνεστε πως 450.000 ευρώ σήμερα έχουν μεγάλη αξία, γιατί τα υπουργεία δεν διαθέτουν τέτοιες χρηματοδοτήσεις. Θα γίνει η αποκατάσταση επί της υπάρχουσας μελέτης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σε δήλωσή του για το θέμα.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος