FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρετική η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Σελένης Γουλίτσα-Φωτιάδη στο «Νηπιαγωγείο»

Ημερομηνία: 06-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

seleni-nipio1

«12 και 38 γελάστηκες στις 90 μοίρες»

Το νέο βιβλίο της ανερχόμενης συγγραφέως Σελένης Γουλίτσα-Φωτιάδη με τίτλο «12 και 38 γελάστηκες στις 90 μοίρες», παρουσιάστηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στον κατάμεστο χώρο του καφενέων-ρακομελάδικο «Το Νηπιαγωγείο» σε συνεργασία με τις  εκδόσεις Όστρια, σε μια εξαιρετική εκδήλωση.

Την συγγραφέα, που έλκει την καταγωγή της από την Ηλεία, προλόγισε η φιλόλογος Αντωνία Αντωνοπούλου, η οποία την συνεχάρη για το πλούσιο λεξιλόγιό της και παρότρυνε τον κόσμο να διαβάσει το βιβλίο. Ακολούθησε ένα βίντεο διάρκειας 30 περίπου λεπτών με εικόνες και σκηνές που αφορούν στο  concept του «12 και 38 γελάστηκες στις 90 μοίρες». Στη συνέχεια η συγγραφέας εμφανίστηκε με δύο μαριονέτες και μετέφερε έναν αυτούσιο διάλογο των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Όλο το δρώμενο «έντυσε» μουσικά ο πιανίστας και μέλος του συγκροτήματος «Passepartout», Στέφανος Κωνσταντόπουλος.

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι -που είχαν κατακλύσει το «Νηπιαγωγείο»- γοητευμένοι από τη μύηση στον ιδιαίτερο κόσμο της Σελένης Γουλίτσα-Φωτιάδη, απεύθυναν ερωτήσεις στη συγγραφέα για τη σύλληψη της ιδέας του βιβλίου, τους έντονους έρωτες που περιγράφει και την αγωνία ενός νέου που αναζητά το βιολογικό του γονέα, αλλά και πώς η ίδια αντλεί έμπνευση από το νομικό της υπόβαθρο, καθώς και τις δυσκολίες που συναντά ένας νέος συγγραφέας που προσπαθεί να εκδώσει το βιβλίο του.

Η κ. Φωτιάδη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρότυπες κούκλες που τη συνόδευσαν, οι οποίες είναι δημιούργημα της Φωτεινής Καλούδη από τον κουκλοθίασο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ και μετά τη χρήση τους θα μεταφερθούν στο Μουσείο Κούκλας στη Λάρισα.

Η μεγάλη προσέλευση και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου απέδειξαν πόσο ευχαριστήθηκε που παραβρέθηκε σε μια κατά κοινή ομολογία ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση -όπως άλλωστε και η πρωταγωνίστριά της!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος