FOLLOW US: facebook twitter

Εξέτασαν λύσεις για τα αδέσποτα σε σύσκεψη χθες στο Λάτσειο

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

syskepsh-latseio-adespota2

Οι δυνατότητες παρέμβασης μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος των αδέσποτων ζώων, που έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας στο Δήμο Πύργου, εξετάστηκαν χθες στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Β. Σειντή και τη συμμετοχή Φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.

syskepsh-latseio-adespota1

Ο κ. Σειντής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, χαρακτηρίζοντας το θέμα των αδέσποτων ζώων ως «φλέγον» που πολύ σύντομα θα πρέπει να λυθεί και τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις ώστε η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος να είναι συνολική.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου, υπενθύμισε τις κινήσεις των επιστημονικών φορέων της πόλης προ τριμήνου, όπου και επισκέφθηκαν για το σοβαρό αυτό θέμα τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισης του κοινωνικού αυτού προβλήματος και πρόσθεσε ότι για την τύχη των αδέσποτων ζώων απαιτούνται συλλογικές κινήσεις.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, επισήμανε ότι ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τα πιο αδύναμα πλάσματα είναι δείγμα του πολιτισμού που μας διέπει και ειδικά στην περιοχή μας, δε μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την ποιότητα του πολιτισμού μας. «Είμαστε εδώ για να δούμε τι νομοθετικό πλαίσιο ισχύει, τι δυνατότητες προβλέπει το οπλοστάσιο το νομικό της χώρας αλλά και τι δυνατότητες οικονομικές και τεχνικές υπάρχουν προκειμένου να μπορέσουμε να απαλύνουμε λίγο τις συνέπειες του προβλήματος αυτού. Ήδη στις κοινές μας αυτές προσπάθειες με τον Ιατρικό Σύλλογο έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές και με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, έχουμε από κοινού υποδείξει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και νομικής διευθέτησης του,  και θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα γίνουν εν τέλει αποδεκτά και θα οδηγηθούμε σε κάποιες λύσεις ώστε τα ζώα αυτά  να τύχουν εκείνων των συνθηκών διαβίωσης που πρέπει να έχουν αλλά και οι συμπολίτες μας να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος