FOLLOW US: facebook twitter

Ενώνουν δυνάμεις για τον τουρισμό

Ημερομηνία: 07-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

siskepsi-tourismos-foreis-ileia-axaias2

Συνάντηση χθες στον Πύργο εκπροσώπων φορέων Ηλείας και Αχαΐας με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.)

«Ενιαίος και αδιαίρετος τουριστικός προορισμός η Πελοπόννησος» δήλωσε ο πρ. του Τ.Ο.Π. Κ. Μαρινάκος

Μια πρώτη προσέγγιση, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης της Ηλείας και της Αχαΐας που ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έγινε χθες στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Marily στον Πύργο μεταξύ των εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και φορέων της Ηλείας.

siskepsi-tourismos-foreis-ileia-axaias3

Στην ενδιαφέρουσα συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας, του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, του Συλλόγου Ξενοδόχων Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, του Συνεταιρισμού Ταξί Πύργου, του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και του τουριστικού γραφείου Pyrgos Travel.

Ο πρόεδρος της Τ.Ο.Π. κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, επισήμανε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ενιαίο και αδιαίρετο τουριστικό προορισμό και πρέπει να έχει ενιαία ταυτότητα σε όλους τους τομείς. «Είναι πολύ σημαντική για εμάς γιατί διαθέτει τοπία πλούσια σε ομορφιά τα οποία μπορούν να αναπτυχτούν και να αναδειχθούν τουριστικά. Να σχεδιάσουμε από κοινού έναν αναπτυξιακό τομέα για την Πελοπόννησο που θα έχει δύο βασικούς πυλώνες: την τουριστική ανάπτυξη και τον αγροτοδιατροφικό τομέα».

Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας του Τ.Ο.Π. κ. Πέτρος Κουτσόπουλος τόνισε ότι βρίσκονται σε μια περιοχή, την Ηλεία που έχει καταλάβει τι σημαίνει τουρισμός και αυτό είναι που πρέπει να υποστηρίξουν, για να προσθέσει εύστοχα ο αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πολάκης ότι «η Πελοπόννησος είναι μια αδιαίρετη περιοχή στο θέμα του τουρισμού και αυτό που πρέπει να ισχύσει για όλους είναι «η ισχύς εν τη ενώσει», δηλαδή να πράξουμε όλοι μαζί για να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου».

siskepsi-tourismos-foreis-ileia-axaias

Υποδομές και τοπικά προϊόντα

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, αναφέρθηκε στις ενέργειες του ΕΒΕ για την αναβάθμιση και την προώθηση του τουρισμού στην Ηλεία, τόνισε όμως πως δεν είναι ικανοποιημένοι καθώς παρά τις αυξημένες αφίξεις της κρουαζιέρας δεν είχαν αύξηση στην ιδιωτική κατανάλωση. «Μεταξύ των άλλων η ταυτότητα ενός τόπου είναι η γαστρονομία την οποία διαθέτει με τα προϊόντα της η Ηλεία και την οποία δεν έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στο τουριστικό «τραπέζι». Επίσης επιμένουμε και στις υποδομές, όπως οι οδοί Πύργος – Ολυμπία – Βυτίνα και Επικούρειου Απόλλωνα – Βάσσες Φιγαλίας που χρειάζονται σοβαρές επεμβάσεις και αξιοποίηση. Το τουριστικό προϊόν αγκαλιάζει έναν ευρύτερο τομέα αλλά έχουμε χάσει και ευκαιρίες».

«Να βρούμε κοινό στόχο»

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, σημείωσε ότι ο διαχωρισμός της Πελοποννήσου σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο όσο προχωρούν μπροστά διαπιστώνουν τη μεγάλη σημασία του και τις αρνητικές συνθήκες προόδου που δημιουργεί και πρόσθεσε ότι «όταν ξεκινάς κάτι, μπορεί με κάποιες ενέργειες, όπως αυτή που είναι επαινετή μπορεί να βρεις και τον κοινό τόπο και τον κοινό στόχο. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βρούμε σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα τελικό κόνσεπτ και να πούμε πως αυτό είναι το προϊόν το οποίο θα πουλάμε» και πρότεινε να βρεθεί κοινός βηματισμός καταθέτοντας προτάσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – ξενοδόχοι, επιμελητήριο- ώστε μαζί με τις προτάσεις του Λιμενικού Ταμείου να υπάρξει μια συνολική – κοινή πρόταση την οποία θα καταθέσουν στην Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και με αυτό τον τρόπο να βρεθούν καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι των ξενοδόχων αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Κώστας Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι η βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός ωστόσο μέσα στον Πύργο δεν έχουν «δει» τουρίστα.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος