FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιάστηκε από τα εκθέματα

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:

kontonis-mouseio-purgos-ekthemata2

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου ο Σταύρος Κοντονής

Στο αρχαιολογικό μουσείο Πύργου ξεναγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη για τον εορτασμό του Πολιούχου του Αγ. Χαραλάμπους. Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Χρήστος Λιάγκουρας ανέλαβε την ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου, συνοδεία του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, στελεχών του δήμου και συνεργατών του υπουργού. Ο κ. Κοντονής εντυπωσιάστηκε από τα εκθέματα και την χρονολογική διαδρομή που ακολουθεί η έκθεση από την αρχαιότητα έως και τα τέλη του 1800, καλύπτοντας την ιστορία της Ηλείας στο πέρασμα των αιώνων.

kontonis-mouseio-purgos-ekthemata

Αλλά και το πλέον σύγχρονο μουσείο στην περιοχή, και το κτίριο που το στεγάζει έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ ήταν ακόμα δύο στοιχεία που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του υπουργού. Η περίπου μιάμισης ώρα ξενάγηση έδωσε την ευκαιρία στον κ Κοντονή να γνωρίσει άγνωστες σε πολλούς πτυχές της ιστορίας και αρχαιολογικά ευρήματα σημαντικού ενδιαφέροντος.

Στο τέλος της ξενάγησης ευχαρίστησε τον αρχαιολόγο κ. Λιάγκουρα, το δήμαρχο Πυργου κ. Λιατσή για την πρόσκληση και το προσωπικό του μουσείου για την άψογη φιλοξενία που επεφύλαξαν.

kontonis-mouseio-purgos-ekthemata1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος