FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε η έκθεση των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Αποχαιρετιστήρια γιορτή των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Με την καθιερωμένη τους γιορτή για την τελετή λήξης της χρονιάς, με ποιήματα, σκετς και μουσικές καθώς και την εικαστική έκθεση που διοργανώνουν  τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο χώρο του σχολείου τους, οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά και καλωσόρισαν το καλοκαίρι!

Με περίσσιο ενθουσιασμό και καμάρι πήραν και τα αποδεικτικά τους  ενώ στη  συνέχεια γονείς και μαθητές κατευθύνθηκαν στον πρώτο όροφο και περιηγήθηκαν στην εικαστική έκθεση  θαυμάζοντας τα έργα τους και τα έργα των συμμαθητών τους.

Η εικαστικός του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου Δήμητρα Μπάρμπα υπεύθυνη για την έκθεση μίλησε στην Πρωινή γι αυτό το πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα των μαθητών που αποτελεί προϊόν μελέτης και δουλειάς μηνών, ξεκινάει από το Φεβρουάριο και τελειώνει… λίγες ώρες πριν ανοίξει για το κοινό τις πύλες της η έκθεση.

Όπως μας είπε, οι μαθητές γνωρίζουν πρώτα όλο το υπόβαθρο και στην συνέχεια το κάνουν πράξη, είναι δηλαδή μελέτη, θεωρία και αποτύπωση.  Για την έκθεση δουλεύουν είτε με ατομικές είτε με ομαδικές συνθέσεις όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι… 360!

Η εικαστική  έκθεση  έχει σαν θέμα της τα μουσεία, την ιστορία,  την λαογραφία και την τέχνη και έχει μοιραστεί σε  τρείς θεματικές ενότητες.  Η πρώτη θεματική έχει να κάνει με την ιστορία που διδάσκονται η 3η και 4η δημοτικού, είναι τα μινωϊκά και μυκηναϊκά με μια μικρή γεύση από τα ανάκτορα της Κνωσού και τα  παιδιά έχουν κάνει  ειδώλια, αγγεία, παιχνίδια και αναπαραστάσεις ανακτόρων και ναών.

Η δεύτερη θεματική ενότητα είναι τα παραδοσιακά λαογραφικά.  Όπως αναφέρει η κ. Μπάρμπα «Με τα τμήματα της Δ΄ τάξης επισκεφθήκαμε τις λαογραφικές συλλογές του Πύργου και στο Λάτσειο και την έκθεση του κ. Χάρη Κανελλακόπουλου και χρησιμοποιήσαμε μετά ανακυκλώσιμα υλικά.

Με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από τα παιδιά μελετήσαμε, χρωματίσαμε, κόψαμε και κάναμε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά –και τα παιδιά έφτιαξαν μια πολύ ωραία σύνθεση με χαρτόνι, το παραδοσιακό καφενείο Επίσης έχουμε κάνει τα σκυριανά  πιάτα.

Η τρίτη θεματική ενότητα είναι με μοντέρνους και σύγχρονους καλλιτέχνες, Γαϊτη, Ακριθάκη, Μόραλη κ.α μια επιλογή των έργων τους όπου μελετάμε πρώτα τους ίδιους τους καλλιτέχνες . Όσον αφορά το Μόραλη το συγκεκριμένο έργο που εκτίθεται εδώ, είναι μια συνεργασία που είχε κάνει με τον Κάρολο Κουν στους «Πέρσες» και ο Μόραλης είχε σχεδιάσει τα περιστέρια.

Το ΣΤ 2 και ΣΤ3 αποτύπωσε αυτήν την αρχιτεκτονική σύνθεση του Μόραλη.» Τέλος στην έκθεση  υπάρχουν και πιο ελεύθερες συνθέσεις, όπως η Α΄τάξη που έχει κάνει την πόλη μας με τις  μαριονέτες.

Η έκθεση θα μείνει ανοιχτή και σήμερα ως το μεσημέρι για όποιον θέλει να την επισκεφθεί.

Επίσης σήμερα στις 18.30 θα γίνει ο αποχαιρετιστήριος χορός για την ΣΤ τάξη που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων στο beach bar Banana (παραλία Κατακόλου). Στο πάρτι θα παρευρεθούν οι περισσότεροι δάσκαλοι του σχολείου και φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι μαθητές με τους γονείς τους, ανεξάρτητα από την τάξη που φοιτούν. Στόχος των διοργανωτών είναι να αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά με πολύ κέφι και σε χαλαρή διάθεση να υποδεχθούμε το καλοκαίρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος