FOLLOW US: facebook twitter

Εντάσσεται στην ΟΧΕ το «έξυπνο» τρένο!

Ημερομηνία: 01-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

exupno-treno

Σε τροχιά σχεδιασμού η τουριστική γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Περιφερειάρχη – Γεωργιόπουλου και ηγεσίας ΟΣΕ στην Αθήνα

-Στόχος πέραν του εκσυγχρονισμού της γραμμής η προβολή παραδοσιακών προϊόντων και ο πολιτισμός της Ηλείας

Η  αναβαθμισμένη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, η οποία υπολειτουργεί εδώ και τόσα χρόνια, και η οποία μπορεί να συνδέσει την κρουαζιέρα με την Αρχαία Ολυμπία, αναβαθμίζοντας συνολικά την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής,  τέθηκε στην χθεσινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με την ηγεσία του ΟΣΕ.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των τεχνικών στη μετρική γραμμή Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών στο τμήμα από Άγιο Ανδρέα μέχρι Κάτω Αχαΐα», μεταξύ του Προέδρου του ΟΣΕ Γιώργου Αποστολόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη και του Αναδόχου, στην οποία παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γ.Γ εωργιόπουλος.

Σε ότι αφορά την σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο- Πύργος – Ολυμπία, ο κ. Κατισφάρας τόνισε ότι  «Είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Ηλεία. Η γραμμή έχει μια ιστορία 100 ετών και έχει όλα τα φόντα για να λειτουργήσει ως ειδική τουριστική γραμμή, όπως ο Οδοντωτός και το τρενάκι του Πηλίου» συμπληρώνοντας ότι «Συζητήσαμε τη δυνατότητα να εντάξουμε τη δημιουργία της ειδικής τουριστικής γραμμής, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του άξονα ‘Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία’». Θέλουμε ένα σύγχρονο και ‘έξυπνο’ τρένο, όπου τα βαγόνια εκτός της μεταφοράς επιβατών θα λειτουργούν για να προβάλλονται συνδυαστικά τα τοπικά προϊόντα, το περιβάλλον, το τουριστικό προϊόν και ο πολιτισμός της Ηλείας».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος ανέφερε για το θέμα: «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε αύξηση της επισκεψιμότητας στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την τοπική Οικονομία. Σε συνδυασμό με το έργο ‘Κατασκευής Οδού Λαστέικα – παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο’ που εντάχθηκε πρόσφατα στην ΟΧΕ ‘Κατάκολο – Πύργος – Αρχ. Ολυμπία’, η λειτουργία ειδικής τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής στον άξονα αυτό θα έχει συνδυασμένα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Ηλείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος