FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση μελισσοκόμων για την υλοποίηση της δράσης 4.1 από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας: «Αναλύσεις Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης»

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό στους μελισσοκόμους ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 968/84613/03-08-2017 Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σχετικά με την υλοποίηση της δράσης 4.1 «Αναλύσεις Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης» για το έτος εφαρμογής 2018 (πρόγραμμα 2018) θα ισχύσουν τα εξής:

Ειδικότερα:

Δράση 4.1 «Αναλύσεις Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης»

1. Ενισχύονται οι δαπάνες πραγματοποίησης αναλύσεων δειγμάτων μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης σε διαπιστευμένα εργαστήρια, για τον έλεγχο της ύπαρξης καταλοίπων φαρμάκων και άλλων ξένων ουσιών (πχ. βαρέα μέταλλα, αντιβιοτικά, κλπ), σε προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και διατίθεται στο εμπόριο, με σκοπό τη διερεύνηση της ποιότητάς του, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού και η παραγωγή και εμπορία ασφαλών προϊόντων.

2. Οι δικαιούχοι της δράσης είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης και μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου), εφόσον το μέλι που αυτοί παράγουν, διατίθεται προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά. Δικαιούχοι μπορούν επίσης να είναι φορείς που δραστηριοποιούνται στην συσκευασία – τυποποίηση και εμπορία μελιού προερχόμενο από Έλληνες μελισσοκόμους.

3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Βερανζέρου 46, Τ.Κ. 104 38, Αθήνα), το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2018 .

4. Η αίτηση συνοδεύεται (ενδεικτικά) από:

α) φωτοαντίγραφο θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου (μεμονωμένοι μελισσοκόμοι) ή καταστατικό (για φορείς όπως αγροτικοί μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί ή αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους κτλ)

β) αποδεικτικά διαπίστευσης του εργαστηρίου για τις αιτηθείσες αναλύσεις μελιού

γ) αποδεικτικά στοιχεία για την εμπορία του παραγόμενου μελιού κατά την περίοδο από 1η Αυγούστου κάθε μελισσοκομικού έτους, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (όπως αποδείξεις χονδρικής ή λιανικής πώλησης ή/και ιδιωτικά συμφωνητικά)

δ) πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

ε) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού ιδρύματος

στ) εξοφλημένα παραστατικά αναλύσεων δειγμάτων μελιού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής & Υλοποίησης ΠΑΑ της Υπηρεσίας μας (τηλ. 26213 60132) και στο Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (τηλ. 210 2125769).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος