FOLLOW US: facebook twitter

Ενίσχυση για να ξανανοίξουν τις επιχειρήσεις τους ελεύθεροι επαγγελματίες προανήγγειλε ο Γ. Δραγασάκης

Ημερομηνία: 27-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν την δουλειά τους να μπορούν να ενισχύονται έτσι ώστε να ξανανοίξουν την επιχείρησή τους και με ένα μέρος των χρημάτων που θα πάρουν να πληρώσουν τα δάνειά τους ή ένα μέρος αυτών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη το πρόγραμμα αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή εντός των επόμενων εβδομάδων και θα καλύπτει μεταξύ άλλων τις όποιες περιπτώσεις δεν υπάγονται στον Εξωδικαστικό ή το νόμο Κατσέλη.

Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο συζήτησης Επερώτησης στη Βουλή σχετικά με τον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι να εισάγουμε και νέα προγράμματα που να καλύπτουν και τις όποιες περιπτώσεις δεν υπάγονται σε αυτούς τους νόμους (Εξωδικαστικό, Κατσέλη κλπ), κάποιες κατηγορίες που δεν έχουν κάπου να προσφύγουν.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν την δουλειά τους να μπορούν να ενισχύονται έτσι ώστε να ξανανοίξουν την επιχείρησή τους και με ένα μέρος των χρημάτων που θα πάρουν να πληρώσουν τα δάνειά τους ή ένα μέρος αυτών».

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα επιδότησης με 12.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες – που περιλαμβάνει και τα μπλοκάκια- που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης, στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η επανενεργοποίηση επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω οφειλών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος