FOLLOW US: facebook twitter

Εμβολιασμοί μετά… εκδρομής!

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Από την Ολυμπία εμβολιάζονται στα… Τρόπαια Αρκαδίας και από τον Πύργο στη Γαστούνη για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετων

Την Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 όπου θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca σε δύο δόσεις, με διαφορά 12 εβδομάδων η μία από την άλλη. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου σε ειδικά εμβολιαστικά κέντρα, ενώ το σύστημα ραντεβού είναι ανεξάρτητο από το ήδη υπάρχον.

Ωστόσο, αν και οι αιτήσεις στην πλατφόρμα είναι πολλές από την πρώτη κιόλας μέρα, προς έκπληξη όσων έλαβαν το μήνυμα ότι έγινε αποδεκτή η αίτησή τους, τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία τους στέλνουν είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός ακόμα και νομού! Για παράδειγμα όσοι  κάτοικοι Ολυμπίας της συγκεκριμενης ηλικακής ομάδας έκαναν αίτηση για να εμβολιαστούν, διαπίστωσαν ότι το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο τους στέλνουν είναι στα… Τρόπαια Αρκαδίας! Επισης οι κάτοικοι της Πάτρας πάνε… Ναύπακτο και οι κάτοικοι του Πύργου πάνε Γαστούνη, δε διαφορετικές βεβαίως όλοι ημερομηνίες! Με λίγα λόγια ο εμβολιασμός θα γίνει μετά… εκδρομής και μάλιστα σε συνθήκες λοκνταουν, ενώ ειδικά στην περίπτωση της Αρχαίας Ολυμπίας, οι διαμαρτυρίες είναι πολλές, καθώς τα Τρόπαια είναι και ορεινός δήμος ( και έρχονται χιόνια στο τέλος της εβδομάδας) και αρκετά μακριά και πολλοί δεν έχουν καν μεταφορικό μέσον! Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια έγινε αυτή η κατανομή του πληθυσμού για εμβολιασμό, σε κάθε περίπτωση έπρεπε να ληφθούν υπόψη της 6ης ΥΠΕ όλοι οι παράμετροι που προαναφέραμε.

Τέλος να πούμε ότι για την ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ετών ανοιγει σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Οι εμβολιασμοί για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσουν άτομα από 18 έως 59 ετών, με σοβαρά προβλήματα υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος