FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ενημέρωση των πολιτών για τις ρευματικές παθήσεις

Ημερομηνία: 13-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

eleana1

Μια ακόμα δράση από το παράρτημα Ηλείας

Μια ακόμα ενημερωτική δράση πραγματοποίησε το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα(ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.). Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπου βρέθηκαν εθελοντές του παραρτήματος (σ.σ. έχοντας στήσει περίπτερο), ενημερώνοντας τους πολίτες για τις ρευματικές παθήσεις.

eleana

Δεκάδες ήταν αυτοί που έκαναν «στάση» μπροστά από το περίπτερο και προμηθεύτηκαν από τους εθελοντές ενημερωτικό υλικό για την ρευματοπάθεια, μια ασθένεια που σε διάφορες μορφές της επηρεάζει σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους στην Ελλάδα! Ορισμένοι αφιέρωσαν παραπάνω χρόνο και συνομίλησαν με ρευματολόγους που στήριξαν με την παρουσία τους τη δράση. Επίσης κάποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γίνουν και μέλη του παραρτήματος Ηλείας για να στηρίξουν την γενικότερη λειτουργία του.

«Η δράση μας εντάσσεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας που τιμάται κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου. Για 2ηχρονιά βρεθήκαμε στο πιο κεντρικό σημείο του Πύργου και διανείμαμε υλικό, φυλλάδια και booklets, που “μιλούν” για τις ρευματικές παθήσεις. Η ρευματοπάθεια, σε διάφορες μορφές της, πλήττει πάρα πολλούς ανθρώπους και στην Ελλάδα και, δυστυχώς, είναι αρκετοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα της. Γι` αυτό το σκοπό προσπαθούμε με ότι μέσα διαθέτουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο διότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να φανούν σωτήριες. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ρευματολόγους Κώστα Ιορδάνη και Μαρία Χριστοπούλου που έδωσαν το παρόν και απάντησαν σε ερωτήσεις πολιτών. Ευχαριστούμε επίσης την Μητρόπολη Ηλείας για την παραχώρηση χώρου που στεγάζει τα γραφεία του παραρτήματος μας καθώς και τον Δήμο Πύργου»… τόνισε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του παραρτήματος Μαρία Πλάγου.

Όλα τα μέλη συμμετέχουν εθελοντικά και περισσότερες πληροφορίες για το τοπικό παράρτημα μπορεί να βρει κανείς στο Facebook στην ομάδα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ΗΛΕΙΑΣ ή στο τηλέφωνο 698 249 6388.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος