FOLLOW US: facebook twitter

Ελένη Σταθοπούλου: Με έργο της στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ν.Υ!

Ημερομηνία: 10-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Την μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσει τα σύνορα όχι μόνο της Ηλείας αλλά και της χώρας, είχε η Ηλεία εικαστικός Ελένη Σταθοπούλου υπεύθυνη των εικαστικών εργαστηρίων στον Κάμπο, αφού τον τελευταίο καιρό συμμετείχε και εκπαιδεύτηκε ατο Art by MoMA’ s online Learning Community της Νέας Υόρκης, την παγκόσμια εικαστική πλατφόρμα καλλιτεχνών.

Συνέπεια αυτής της εκπαίδευσής της, είναι να εκτεθεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ένα έργο της σε ψηφιακή μορφή το οποίο αντιπροσωπεύει το στυλ και το ύψος καλλιτεχνών που ανήκουν στην Μεταπολεμική Αφηρημένη Ζωγραφική. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 22 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ίδια η Ελένη Σταθοπούλου σε ανάρτησή της στο fb «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση συμμετοχής από το Art by MoMA’ s online Learning Community της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δημιούργησα έργα τα οποία αντιπροσώπευαν το στυλ και το ύφος καλλιτεχνών που ανήκουν στη Μεταπολεμική Αμερικανική Αφηρημένη Ζωγραφικη.
Ένα από αυτά συμπεριλαμβάνεται στα έργα που παρουσιάζονται από 05/01/2018-22/01/2018 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Όλα τα έργα εκθέτονται σε ψηφιακή μορφή σε 4 οθόνες στο The Lewis B. and Dorothy Cullman Education and Research Building of The Museum of Modern Art at 4 West 54 Street, between 5th and 6th Avenues.

Η έκθεση γιορτάζει τη δημιουργικότητα του MoMA μέσα από την παγκόσμια κοινότητα της διαδικτυακής πλατφόρμας.  Το έργο μου που συμμετέχει είναι μια μελέτη πάνω στα υλικά και την τεχνική που χρησιμοποιούσε ο Barnett Newman. Συγκεκριμένα το Vir Heroicus Sublimis 1950-51 ένα θερμό κόκκινο φόντο με κάθετες διακριτικές γραμμές οι οποίες μοιάζουν με “φερμουάρ” όπου μέσα τους ανακαλύπτεις τα υποστρώματα των χρωμάτων που δημιουργήθηκαν το ένα πανω στο άλλο φτάνοντας σταδιακά στο τελικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστω τo MoMA Learning και τον εκπαιδευτή Corey D’Augustine για τις εναλλακτικές τεχνικές που γνώρισα, τη διαδικασία, τις οπτικές αναλύσεις αλλά και τα ιστορικά στοιχεία για τους καλλιτέχνες της σχολής της Νέας Υόρκης.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος