FOLLOW US: facebook twitter

Εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό Στάδιο Πύργου

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

liatsis-stadio-dimotiko-sxedia-veltiosis

Τα σχέδια βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης ανακοίνωσε χθες ο Γ. Λιατσής

  • Άνοιξε ο φάκελος «Κολυμβητήριο»
  • Σε χώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετατρέπεται το αθλητικό κέντρο της Αγ. Βαρβάρας

Τα σχέδια βελτίωσης των βασικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Πύργου, παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση δυο μελετών που αφορούν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο και το Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας ενώ επισήμανε ότι ανοίγουν ξανά το φάκελο «Κολυμβητήριο» και προχωρούν στη σύσταση ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Αρχικά ο κ. Λιατσής, παρουσία του Διευθυντή Προγραμματισμού κ. Άρη Φιλιππόπουλου, έκανε αναφορά στις εργασίες της καθημερινότητας, μιλώντας για «οργασμό οργάνωσης και έργων στο δήμο» (επούλωση λακκουβών, καθαρισμό ρείθρων, σήματα ΚΟΚ, χορτάρια, είσοδο πόλης και γενικότερα μικρό θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας) τονίζοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες και βρίσκονται στο στάδιο ανακατάταξης αρμοδιοτήτων και αλλαγής διευθυντικών στελεχών. «Βρισκόμαστε στο ήμισυ της θητείας μας και με τα σκουπίδια να ανήκουν στο παρελθόν, περνάμε στα σημαντικά» είπε, προλογίζοντας ουσιαστικά το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το Δημοτικό Στάδιο Πύργου.

dimotiko-stadio-maketa3

Στο σημείο αυτό, άσκησε εμμέσως κριτική στα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με το κλείσιμο των εισόδων του σταδίου λέγοντας πως «η πρώτη εντύπωση βγαίνει από εκείνους που θέλουν να κάνουν κακή κριτική. Μιλάνε επιδερμικά και γελοιοποιούνται αφού ανακαλούν στην πορεία… Αυτά που συμβαίνουν στο στάδιο, είναι εγκλήματα που δεν αποδεικνύονται. Το γεγονός ότι δεν τους έχουν πιάσει επ’ αυτοφώρω, δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει παραβατικότητα. Στους χώρους του δημοτικού σταδίου, πρέπει να κινούνται με ασφάλεια αθλούμενοι και γονείς και αυτό θέλουμε. Τώρα όσον αφορά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του αναπληρωτή Δημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη για το κλείσιμο του σταδίου είναι άλλο θέμα το οποίο είμαστε σε συνεννόηση με την κ. Μωσυάδου για να το λύσουμε. Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν λόγοι από τις βλάβες που διαπιστώθηκαν για να παραμείνει κλειστό. Επίσης, για 6-7 χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας… Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε το θέμα, κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το στάδιο».

dimotiko-stadio-maketa2

«Όνειρο ζωής για το στάδιο»

Με αφορμή λοιπόν, τον ντόρο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες για το στάδιο, ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι επικεντρώθηκαν στο θέμα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακοινώνοντας με ικανοποίηση ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη κατασκευής στεγάστρου στις κερκίδες 1000 θέσεων. «Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για ένα έργο, «όνειρο ζωής» για το δημοτικό στάδιο που αφορά μια καλαίσθητη κατασκευή κάλυψης 1000 θέσεων στις κερκίδες της βορειοδυτικής πλευράς. Θεωρούμε την χρηματοδότηση εξασφαλισμένη καθώς ένα μέρος θα δοθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού και το υπόλοιπο θα συμπληρωθεί από έσοδα του Δήμου. Ευελπιστούμε, και αυτός είναι ο στόχος μας, ότι το σημαντικό αυτό έργο θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φιλιππόπουλος, επισήμανε ότι η κατασκευή αφορά το βορειοδυτικό μέτωπο του σταδίου και θα αναπτυχθεί σε 97,2 μέτρα με το άνοιγμα του στεγάστρου να είναι 12 μέτρα. «Πρόκειται για εντελώς ανεξάρτητη κατασκευή που θα στηρίζεται στην εξωτερική πλευρά και μέσα στο σύμπλεγμα του φορέα θα αναπτυχθούν οι ανάγκες των εκδοτηρίων, ένα κατάστημα και ένα αναψυκτήριο. Στο πλέγμα κατασκευής, συμπεριλαμβάνονται νέα δημοσιογραφικά θεωρία, (φεύγουν τα υφιστάμενα που κάλυπταν και θέσεις και απελευθερώνεται κερκίδα). Έχει προβλεφθεί η αντιμετώπιση του ανέμου στο δυτικό μέτωπο ενώ στο σύνολο της μελέτης, προβλέπεται ηλεκτροφωτισμός και όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός (κάμερες ασφαλείας, τηλεοπτική κάλυψη κτλ)».

Όσον αφορά το κόστος, τονίστηκε ότι δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί- υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου- και πως αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της στατικής μελέτης.

Επίσης ανέφεραν ότι για το μεγαλύτερο διάστημα των εργασιών, το Δημοτικό Στάδιο θα λειτουργεί κανονικά πλην της περιόδου όπου θα γίνει η ανάρτηση του στεγάστρου.

dimotiko-stadio-maketa

«Ανοίγει ο φάκελος Κολυμβητήριο»

Την απόφαση να ανοίξουν το φάκελο «Κολυμβητήριο» μετά από απαίτηση των δημοτών, ανακοίνωσε ο κ. Λιατσής, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα χώρο που παραμένει πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένος και εξετάζουν τους τρόπους «να αγγίξουμε το θέμα».

«Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος. Στην πρώτη ευκαιρία θα επαναπροωθήσουμε μελέτες του παρελθόντος στο Υπουργείο, δυστυχώς όμως σήμερα το Κολυμβητήριο βρίσκεται στη χειρότερη μορφή που υπήρξε ποτέ. Ανοίγουμε λοιπόν το φάκελο κολυμβητήριο και εξετάζουμε τι είναι προτιμότερο. Να επιδιορθώσουμε τις ζημιές ή να αποφασίσουμε την κατασκευή νέου. Αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα. Ζητάμε και τη στήριξη των φορέων και των βουλευτών που θεωρούν ότι πρέπει να λειτουργήσει. Το τι ακριβώς θα κάνουμε θα εξαρτηθεί από το κοστολόγιο. Δηλαδή αν θα προχωρήσουμε στην δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου στον ίδιο χώρο ή αν θα ανακατασκευάσουμε το υπάρχον. Και από την αντιπολίτευση περιμένω προτάσεις και όχι να περιμένουν πότε θα μιλήσω για να βγουν να σχολιάσουν…».

Εκσυγχρονίζεται η «Αγ. Βαρβάρα»

Τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, ανακοίνωσε για το τέλος, ο κ. Λιατσής, επισημαίνοντας ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα τρία γήπεδα μπάσκετ, δημιουργία μεταλλικών κερκίδων στα δυο εξ’ αυτών, ανάπτυξη σύγχρονης παιδικής χαράς, διαμόρφωση του χώρου ως αλσυλλίου ώστε σε συνδυασμό με την ύπαρξη του υπαίθριου θεάτρου να μετατραπεί σε χώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως είπε, η σύνταξη της μελέτης ολοκληρώθηκε και προχωρούν στη φάση της ωρίμανσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος