FOLLOW US: facebook twitter

Εκστρατεία ενημέρωσης για μια και ισχυρή ομάδα σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

stafidoparagogoi

Τι ειπώθηκε στη συγκέντρωση στο Χάβαρι

Τους σταφιδοπαραγωγούς σε κάθε περιοχή της Ηλείας ενημερώνει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας για τις προοπτικές δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας παραγωγών και στη σταφίδα. Μια και ισχυρή ομάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται. Το βράδυ της Τρίτης αυτό συζητήθηκε σε συγκέντρωση σταφιδοπαραγωγών στο Χάβαρι και η εκστρατεία ενημέρωσης συνεχίζεται απόψε στις 9 στο Σώπι, το Καράτουλα και τη Μαγούλα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος, εκείνο που εκφράστηκε από το σύνολο των παριστάμενος ήταν πως πρέπει όντως να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα σταφιδοπαραγωγών, στο νομό Ηλείας. «Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα επιδοτούνται επιχειρησιακά προγράμματα έως το ποσοστό του 60% και αυτό θα μπορεί να μειώσει το κόστος της καλλιέργειας. Αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, τη συνεχίζουμε την Πέμπτη το βράδυ στο Σώπι, το Καράτουλα και τη Μαγούλα».

Ο κ. Βαλλιανάτος αναφέρθηκε και στο θέμα των τιμών. «Για τη φετινή χρονιά θα έρχεται η σταφίδα και θα πρέπει να είναι καλά ξερή και με καλές ποιοτικές προδιαγραφές. Θα κρατάμε 3% για την αμακινάριστη σταφίδα και για την μακιναρισμένη τίποτα. Εφόσον η σταφίδα πάει στο μεταποιητή, ότι βγει πάνω από 3% θα μοιραστεί εξίσου σε όλους. Αυτό αποφασίσαμε χθες (σ.σ. προχθές)» εξήγησε. «Τώρα η τιμή αυτή, θα είναι παραπάνω από την περσινή. Το πόσο, δεν το ξέρουμε ακόμα. Η παράδοση της σταφίδας θα γίνει το τελευταίο πενθήμερο του Αυγούστου και θα κορυφωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Να πούμε ότι ο τρύγος έχει ήδη ξεκινήσει» εξήγησε ο κ. Βαλλιανάτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος