FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κρεστένων σε Ισπανία και Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus ­

Ημερομηνία: 14-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

krestena-erasmus2

Το σχολείο εξελίσσεται και οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται

Σε Πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ1 – Κινητικότητα για σκοπούς επιμόρφωσης με θέμα «Το σχολείο μας εξελίσσεται», συμμετείχε το Γυμνάσιο Κρεστένων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016. Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδευτικοί του σχολείου ταξίδεψαν στο εξωτερικό και παρακολούθησαν σεμινάρια στην Ισπανία και την Ιταλία.

krestena-erasmus7

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ισπανία (Μάλαγα) οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κρεστένων, παρακολούθησαν δομημένο κύκλο μαθημάτων σεμιναριακού τύπου, ήρθαν σε επαφή με το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα και γνώρισαν στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας.

krestena-erasmus6

Μεταξύ άλλων τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν  αντιπροσωπευτικές σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Μάλαγα, να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά ιστορικά-πολιτισμικά στοιχεία που επηρέασαν κι επηρεάζουν την εκπαιδευτική κουλτούρα και να αλληλεπιδράσουν με εκπαιδευτικούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ανταλλάσσοντας στοιχεία για τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων.

krestena-erasmus3

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία (Φλωρεντία) παρακολούθησαν σεμινάριο που αφορούσε τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία εστιάζοντας στη διδακτική αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων (social media) και σε πλατφόρμες οργάνωσης ηλεκτρονικών μαθημάτων (όπως το moodle και το edmodo).
Μεταξύ άλλων, έμαθαν για:

krestena-erasmus5

– ρύθμιση ιστολογίων (ρυθμίσεις απορρήτου, αναρτήσεων κλπ)
– Facebook (ρύθμιση απορρήτου, αναρτήσεις, δημιουργία κλειστών ομάδων για διδακτικούς σκοπούς κλπ)
– Pinterest (υπηρεσία σύλληψης-διαμοιρασμού αγαπημένων φωτογραφιών και δημιουργιών)
– Instagram (υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών από την κάμερα του κινητού – στο πλαίσιο ανάθεσης εργασιών και διαμοιρασμού υλικού μεταξύ κλειστών ομάδων)
– Youtube (δημιουργία λίστας αναπαραγωγής, εκπαιδευτικά βίντεο κλπ)
– υπηρεσίες όπως τα Google Apps, το Google Drive & Docs Analysis, τα Google Forms (υπό το πρίσμα της δημιουργίας και βαθμολόγησης τεστ)
– Voki (δημιουργία ομιλούντων χαρακτήρων από μαθητές ή για μαθητές)
– Flubaroo (υπηρεσία δημιουργίας online τεστ)
– Kahoot και Socrative (υπηρεσίες δημιουργίας σύντομων online τεστ για διεξαγωγή στην τάξη)
– Symbaloo (online υπηρεσία διαμοιρασμού αγαπημένων και σελιδοδεικτών)
Όλα αυτά με έμφαση στη αξιοποίησή τους για διδακτικούς σκοπούς και στο πλαίσιο της παιδαγωγικής μετεξέλιξης των εκπαιδευτικών του σχολείου.

krestena-erasmus4

Μέρος της εμπειρίας των συμμετεχόντων καθηγητών του Γυμνασίου Κρεστένας στο πρόγραμμα από τις παραπάνω επισκέψεις και τα μαθήματα αποτυπώθηκε στη δημιουργία του ηλεκτρονικού μαθήματος που φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και βρίσκεται στη διεύθυνση:
http://e-learning.sch.gr/course/view.php?id=1756


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος