FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές χθες και Γ.Σ δασκάλων Πύργου: Πρώτη δύναμη η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση»

Ημερομηνία: 18-10-2017 | Συντάκτης:

Παρουσία του Γ.Γ. της Δ.Ο.Ε. Γιώργου Τρούλη η Γ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου

Το «λευκό» με 45 ψηφοδέλτια έστειλε μηνύματα

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκπαιδευτικών περιφερειών Πύργου με την συμμετοχή 4 παρατάξεων, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΠΕ Πύργου με 95 ψήφους και 3 έδρες, δεύτερη η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου» με 76 έδρες ψήφους και 2 έδρες, τρίτη δύναμη η  «Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)» με 53 ψήφους και 1 έδρα και τέταρτη η «ΝΕΑ ΠΝΟΗ στην εκπαίδευση» με 49 ψήφους και 1 έδρα. Στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν 325 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, άκυρα 7 και λευκά 45!

Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις και συγκεκριμένα οι: «ΝΕΑ ΠΝΟΗ στην εκπαίδευση», «Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΠΕ Πύργου», «Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)», και «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου»).

Η γενική συνέλευση

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συλλόγου- στη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν οι εντάσεις, κυρίως για το θέμα μοριοδότησης των Διευθυντών. Στη συνέλευση, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τρούλης, ο οποίος και ενημέρωσε τα μέλη για τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. στην 86η συνέλευση του καλοκαιριού, αλλά και για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα τους εκπαιδευτικούς, απαντώντας αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Ο Γ.Γ. της Δ.Ο.Ε. κ. Γιώργος Τρούλης.

 

«Τα βασικότερα ζητήματα – πέρα από την εφαρμογή ενός τύπου σχολείου νηπιαγωγείου και δημοτικού, που εφαρμόζεται από πέρσι αλλά έχουμε μια ισχυροποίηση νομικά με το Π.Δ 79 – ουσιαστικά έχουμε μια μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που καλούνται να υπηρετήσουμε σε αυτές τις μονάδες, όπως είναι ο υπεύθυνος δάσκαλος, η αύξηση ωρών των εκπαιδευτικών στα νηπιαγωγεία χωρίς καμία μισθολογική αναβάθμιση. Είναι μόνο το κομμάτι της παραπάνω εργασίας. Άλλο αφορά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, γιατί για παράδειγμα, στο νηπιαγωγείο, εκεί που υπήρχε συνεχόμενο πρόγραμμα από το πρωινό στο ολοήμερο, αυτή τη στιγμή υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία και έχουμε διαφορετικούς εκπαιδευτικούς από το πρωινό στο ολοήμερο.

Κι αυτό δεν συμφωνούμε γιατί εμείς θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο» τόνισε ο κ. Τρούλης και αναφερόμενος στη διαδικασία αξιολόγησης επισήμανε ότι έχει ληφθεί απόφαση αποχής από την ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχει και η Δ.Ο.Ε. «Είμαστε σε μια επαφή γιατί βλέπουμε ότι τα τελευταία νομοθετήματα που αφορούν την εκπαίδευση έχουν γίνει χωρίς την συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως το ΠΔ 79. Αυτό που θέτουμε συνεχώς είναι το θέμα των μόνιμων διορισμών. Έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι αναπληρωτών, κι όταν το Υπουργείο έχει προϋπολογίσει 24.000 αναπληρωτές στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, έχει αποδεχθεί εκ προοιμίου ότι 24.000 κενά υφίστανται και αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα ύπαρξης μεγάλου αριθμού από αυτά – γιατί κάποια αφορούν λειτουργικά κενά που διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες κάθε χρόνο».

Ο κ. Τρούλης, επισήμανε ακόμα ότι έχουν προκηρυχθεί έκτακτες Γ.Σ. σε όλη τη χώρα με κορύφωση την 21η Οκτώβρη που θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια των προέδρων όπου και θα χαράξουν τη στρατηγική για την επόμενη περίοδο.

«Οραματιζόμαστε όλοι μας ένα καλύτερο σχολείο, αυτή είναι η γενική επιδίωξη όλων μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» επισήμανε η απερχόμενη πρόεδρος του  Συλλόγου κ. Μένια Παπουτσή.

«Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο σχολείο»

Η απερχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μένια Παπουτσή, επισήμανε ότι η παιδεία βάλλεται και πως τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, με τις συγχωνεύσεις, την αξιολόγηση που βρίσκεται προ των πυλών, τη δίχρονη προσχολική αγωγή και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους είναι μεγάλα. «Είναι προβλήματα για τα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις.

Ζούμε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, και η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ανάλογα και από τον ΟΟΣΑ και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Οραματιζόμαστε όλοι μας ένα καλύτερο σχολείο, αυτή είναι η γενική επιδίωξη όλων μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να βρούμε λύσεις». Πριν την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών, τα μέλη, ενέκριναν τον απολογισμό του Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος