FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές ΕΒΕ Ηλείας: Συντριπτική νίκη Κ. Νικολούτσου

Ημερομηνία: 18-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Σημαντική η αποχή στις εκλογές του ΕΒΕ Ηλείας

Η παράταξη του Κώστα Νικολούτσου επικράτησε στις εκλογές του ΕΒΕ Ηλείας το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου. Με καταμετρημένο το 20% των ψηφοδελτίων (ώρα 23:00) ο Κώστα Νικολούτσος προηγείτο με 69,04%, ακολουθεί ο Κώστας Λάμπρος με 27,75% και τρίτος ο Χρήστος Γιάνναρος με 3,2%.

Η εικόνα των εκλογών

Εντελώς διαφορετική ήταν η φετινή εκλογική αναμέτρηση στο ΕΒΕ Ηλείας. Η συμμετοχή τριών παρατάξεων με τη μορφή που είχαν αυτές, οδήγησαν στην πόλωση κυρίως σε ότι αφορά τους δύο βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας, τον Κώστα Νικολούτσο και τον Κώστα Λάμπρο. Η συμμετοχή των επαγγελματιών όμως έδωσε ένα μήνυμα που την επόμενη ημέρα ο νέος πρόεδρος και η διοικούσα επιτροπή θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη.

Και αυτό είναι η μεγάλη αποχή, που έφτασε το 54%. Στο διήμερο προσήλθαν να ψηφίσουν 1799 επαγγελματίες στους τέσσερις τομείς, αν και η κακοκαιρία και η ανοιχτή αγορά και τις δύο ημέρες λόγω εορτών, θα μπορούσε εν μέρει να αποτελέσει δικαιολογία. Όμως από τα 3900 ταμειακώς εντάξει μέλη ψήφισαν λιγότεροι από τα μισά…

Η πρώτη ημέρα των εκλογών χαρακτηρίστηκε από τη χαμηλή συμμετοχή καθώς προσήλθαν περίπου 600 επαγγελματίες. Την Κυριακή όμως σχηματίστηκαν ουρές καθώς προσήλθαν μαζικά να ψηφίσουν κυρίως μετά το μεσημέρι περισσότερα από 1200 άτομα με αποτέλεσμα κάποιοι να εκνευριστούν και να φύγουν χωρίς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Έτσι η μεγάλη προσέλευση την τελευταία ώρα, οδήγησε στην δίωρη παράταση, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι κάλπες λίγα λεπτά μετά τις εφτά το απόγευμα. Από τους 1799 που ψήφισαν, οι 861 ανήκαν στο τμήμα των υπηρεσιών, οι 520 στο εμπορικό, 316 στη μεταποίηση, 54 στο εξαγωγικό και 48 στον τομέα του τουρισμού.

Οι εκλογές παρά την πόλωση των προηγούμενων ημερών διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και η συνύπαρξη των τριών παρατάξεων στο χώρο του ξενοδοχείου Ιόνιον υπήρξε αρμονική…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος