FOLLOW US: facebook twitter

Εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη σε Πύργο και Αμαλιάδα- Κλειστά χθες τα δικαστήρια

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:

dikigoroi-ag-dionusios3Δικηγόροι και δικαστικοί τίμησαν τον προστάτη τους

Τον προστάτη άγιο των νομικών, τον Άγιο Διονύσιο Αεροπαγίτη, τίμησαν και οι εκπρόσωποι του χώρου της δικαιοσύνης, δικαστικοί, δικηγόροι και προσωπικό των δικαστηρίων σε Πύργο και Αμαλιάδα. Στον Πύργο παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου. Εκεί παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντινομάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος ο περιφερειακός σύμβουλος και δικηγόρος Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Εισαγγελέας Πατρών κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ηλείας Τζένη Τσιπολίτη.

dikigoroi-ag-dionusios1Ο κ. Δημητρουλόπουλος σε δηλώσεις του μίλησε για την χθεσινή ημέρα και τόνισε πως «είναι μία γιορτή που τελείται κάθε χρόνο στις αρχές του δικαστικού έτους προκειμένου να μας δίνεται η ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί οι συμπράττοντες της δικαιοσύνης να εορτάζουμε αυτή τη μέρα, να ανταλλάσσουμε ευχές σκέψεις για το νέο δικαστικό έτος και να παίρνουμε δύναμη και με την ευλογία της εκκλησίας για το δύσκολο έργο το οποίο καλούμαστε να επιτελέσουμε κάθε χρόνο. Και στο φετινό εορτασμό υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλο το νομικό κόσμο, τους δικαστικούς  και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους του συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες, οι οποίοι παραδοσιακά συμμετέχουν στον εκκλησιασμό και σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται».

dikigoroi-ag-dionusios4

Η πρόεδρος του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Ηλείας Τζένη Τσιπολίτη, σχολίασε πως «..δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι εορτάζουμε όλοι μαζί για να αρχίσει καλά η δικαστική χρονιά και να μας βοηθήσει ο Άγιος όλους όσους κινούμαστε στο χώρο της δικαιοσύνης για καλύτερη απονομή έναντι στον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Εύχομαι η χρονιά να πάει η χρονιά όσο καλύτερα γίνεται με την βοήθεια του Αγίου».

Στο γεύμα που παρατέθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο τιμήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης αλλά και προσφοράς στο χώρο οι δικηγόροι Μάκης Παρασκευόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος, Τάσος Γεωργίκος, Γιώργος Ντοάς, Γιώργος Μηλιόρδος και Τάσος Παναγούλιας.

dikigoroi-ag-dionusios2

Εκδηλώσεις και στην Αμαλιάδα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγ. Διονυσίου του Αεροπαγίτη τελέστηκαν και στην Αμαλιάδα. Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Πετράκου στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και παρουσία και του δημάρχου της πόλης Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, οι δικηγόροι και οι δικαστικοί του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας τίμησαν τον προστάτη άγιο τους. Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα σε εστιατόριο στην Αγ. Μαρίνα. Εκεί τιμήθηκε εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας δια του προέδρου του κ. Κυπρούλη, ο Απόστολος Λιώσης ως επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος