FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση Σ.Δ.Ε. Πύργου και Θεατρικά Δρώμενα: Παρουσιάστηκε συνολικά το έργο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου σε αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση για τη σχολική χρονιά 2017-18.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου. Στην εκδήλωση που έγινε στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, παρουσιάστηκε το συνολικό έργο που παράχθηκε στο Σ.Δ.Ε. Πύργου τη σχολική χρονιά 2017-18.

Χαιρετισμό απεύθυνε στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται από το Υπουργείο στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Δια Βίου Μάθησης, στη φιλοσοφία των δομών που απευθύνονται στους ενηλίκους, καθώς και στη στήριξη του υπουργείου προς αυτά τα σχολεία με την ίδρυση έξι (6) νέων, όπως στη Ζαχάρω και στη Βάρδα.

Κύριοι άξονες τις εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των γραμματισμών – των μαθημάτων δηλαδή που γίνονται στον κύκλο σπουδών των Σ.Δ.Ε.- η παρουσίαση των Σχεδίων Δράσης (Projects) και η παρουσίαση των εκδηλώσεων και των δράσεων στις οποίες συμμετείχε το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Μετά την παρουσίαση των πρώτων γραμματισμών από τη φιλόλογο κα Βασιλική Διαμαντοπούλου και το φυσικό κο Βασίλη Ηλιόπουλο, εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου πρωταγωνίστησαν σε Θεατρικά Δρώμενα. Στα δρώμενα παρουσιάστηκαν αποσπάσματα  από ελληνικές τηλεοπτικές σειρές όπως «Το καφέ της Χαράς», «Στο παρά πέντε», «Ντόλτσε Βίτα» και «Δύο Ξένοι», ενώ στο συντονισμό ήταν οι εκπαιδεύτριες Ελευθερία Μυλωνά, θεατρολόγος και Λαμπρινή Παντή, δικηγόρος-κοινωνιολόγος. Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ έβγαλαν αρκετό γέλιο και χειροκροτήθηκαν από τους θεατές.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υπόλοιποι γραμματισμοί, εναλλάξ με τα Σχέδια Δράσης : «Σ.Δ.Ε. Πύργου Productions» – κινηματογραφικό, με πλάνα από τη ζωή στο Κατάκολο και «Διαδικτυακό κανάλι – Εξερεύνηση στη Λευκάδα», ένας διαδικτυακός και έντυπος τουριστικός οδηγός για τη Λευκάδα (με αφορμή την εκδρομή στη Λευκάδα). Ακολούθησε ένα βίντεο με δράσεις και εκδηλώσεις του Σ.Δ.Ε. Πύργου, όπως «ανάγνωση βιβλίου και συζήτηση με το συγγραφέα», «ρομποτική εκπαίδευση», «ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή ζωή και τη βία» κτλ., απολογισμός της χρονιάς και ευχαριστίες από το Διευθυντή του σχολείου κο Δημήτρη Αγγελόπουλο και η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή των αξιολογήσεων στους εκπαιδευόμενους του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος