FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση για το νέο ΕΣΠΑ με ομιλητή τον Υφ. Οικονομίας Αλ. Χαρίτση

Ημερομηνία: 15-10-2016 | Συντάκτης:

epimelitirio-5melis-epitropi

«Πρώτη συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων, των  Πόλεων και των Παν/μίων Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου» στην Ολυμπία

 – Διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Ηλείας και Αχαϊας – Ομιλία από τον Υφ. Οικονομικών Α. Χαρίτση

 Την «πρώτη συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων, των  Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου», διοργανώνουν από κοινού το Επιμελητήριο Ηλείας με το Επιμελητήριο Αχαίας στην Αρχαία Ολυμπία, στις 19 και 20 Οκτώβρη, στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ.

xaritsis-synantisi-epimelitiria1

Η υποδοχή των συνέδρων και προσκεκλημένων θα γίνει το βράδυ της επόμενης Τρίτης 18 Οκτωβρίου με δείπνο στο ξενοδοχείο Antonios  όπου θα πραγματοποιηθεί και ομιλία με θέμα: «Βασικοί Άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο ρόλος του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020», από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτση.

xaritsis-synantisi-epimelitiria2

Οι επίσημες εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν το επόμενο πρωί, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο ΣΠΑΠ. Στο Συνέδριο θα παραστούν πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων πόλεων και Παν/μίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου, επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας.

Στο Συνέδριο περιλαμβάνεται πέραν της Ολομέλειας των FORA και Θεματικό Εργαστήριο, με διαδραστική συζήτηση για τη θέση ως συμπαγές εργαλείο το οποίο επιτρέπει την ολοκληρωμένη προσέγγιση από τα τρία FORA για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης EUSAIR.

Η Μακροπεριφερειακή διάσταση των προτάσεων έργων από τα τρία Fora  EUSAIR θεματικούς πυλώνες και οριζόντιες δράσεις Μπλε ανάπτυξης, Σύνδεση της Περιφέρειας, Ποιότητας Περιβάλλοντος και Γεωργίας, ο Βιώσιμος τουρισμός, Ανάπτυξη ικανοτήτων, Πολιτική ΜμΕ και καινοτομία.  Συμμετοχή των Περιφερειακών Διαχειριστικών Αρχών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας *: Interreg Adrion, IPA ADRIATIC Cross – Border Συνεργασία, την Ιταλία, την Κροατία CBC και IPA CBC Ιταλία – Αλβανία – Μαυροβούνιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος