FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση για την έμφυλη βία στο ιδιωτικό ΙΕΚ Σμαρνάκη σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 04-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ενημέρωση διοργανώθηκε στις 14 Mαίου στο Ιδιωτικό ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ με μεγάλη επιτυχία και κυρίως ενδιαφέρον από την πλευρά των σπουδαστών και καθηγητών που την παρακολούθησαν.  Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου πραγματοποίησε ενημέρωση – συζήτηση με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Ι.Ε.Κ. ΣΜΑΡΝΑΚΗ με θέμα την “έμφυλη βία”. Στην παρουσίασή τους τα στελέχη του συμβουλευτικού κέντρου αναφέρθηκαν στα είδη βίας που υφίσταται μία γυναίκα μέσα σε μια κακοποιητική σχέση, στα προφίλ του θύτη και του θύματος καθώς και σε κάποια χαρακτηριστικά που αποτελούν ενδείξεις μελλοντικής κακοποιητικής συμπεριφοράς. Επιπλέον ανέλυσαν τους μύθους που υπάρχουν γύρω από αυτό το πολύ σκοτεινό ζήτημα των ημερών μας και έδωσαν λεπτομερείς πληροφορίες για τους τρόπους διαφυγής από μια τέτοια βίαιη κατάσταση και το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας(ν. 3500/2006).

Τέλος, ενημέρωσαν τους σπουδαστές και σπουδάστριες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής που παρέχονται στο χώρο του κέντρου (Γυμνασιάρχου Δούκα & Ξάνθου) στις γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων, τη φιλοξενία που παρέχεται από τους ξενώνες της ΓΓΙΦ (γενική γραμματεία ισότητας των φύλων) και για τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής.

Η κ. Ντίνα Σμαρνάκη, ως εκπρόσωπος του ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ, δήλωσε στο τέλος της ενημέρωσης: “Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Τουμπέκη Χρήστο (Κοινωνικό Λειτουργό) και Γεωργακόπουλο Παναγιώτη (Ψυχολόγο), για την  ενημέρωση – ευαισθητοποίηση στους σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. ΣΜΑΡΝΑΚΗ με θέμα την έμφυλη βία. Θεωρώ ότι η ύπαρξη του Συμβουλευτικού Κέντρου θα βοηθήσει πολλά άτομα που υφίστανται οποιουδήποτε τύπου κακοποίηση. Μην ξεχνάμε ότι η σιωπή είναι συνενοχή και  η μεταβολή νοοτροπίας, η παιδεία και η ορθή ενημέρωση οφείλουν να είναι προτεραιότητές μας για την εξάλειψη της έμφυλης διάστασης του φύλου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος