FOLLOW US: facebook twitter

Εισαγγελέας για δολοφονία Ζέμπερη: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο κατηγορούμενος

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Tην ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μίνα Σωτηροπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό.

Αγορεύοντας η εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά: «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη τη. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει…Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γιαυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο και τους κωδικούς των καρτών της».

«Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε…τον κατηγορούμενο που ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας εντόπισε πολλές αντιφάσεις στην εκδοχή που έδωσε ο κατηγορούμενος για την μοιραία ημέρα ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

«Τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι» τόνισε η εισαγγελέας η οποία κατακεραύνωσε το νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο είχε αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος.

«Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις, τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα» ανέφερε.

Η απολογία

Ο 58χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος απλώς τραυμάτισε στο Β νεκροταφείο την άτυχη κοπέλα.

«Έβγαλα το μαχαίρι . Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γύρισε με κοίταξε σηκώθηκε και έφυγε . Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλουζα μου και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι» περιέγραψε.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος : το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία γιατί δεχόταν απειλές για την κόρη του. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε: «Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος