FOLLOW US: facebook twitter

«Εθνική οδός Πύργου – Πατρών: ο δρόμος του αίματος»

Ημερομηνία: 20-10-2016 | Συντάκτης:

kordas

Αρκετά χρόνια παίζεται εις βάρος του ηλειακού λαού και της νοτιοδυτικής Ελλάδος γενικότερα μια κωμωδία ,όσον αφορά την κατασκευή της Ε.Ο Πύργου-Πατρών, με τη διαφορά η κωμωδία έγινε και γίνεται τραγωδία σχεδόν καθημερινά με τις δεκάδες νεκρούς συμπολίτες μας.

Ένα σύντομο ιστορικό και μερικά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων από τους υπεύθυνους και δεν είναι λίγοι.

  1. Είχε δημοπρατηθεί ολόκληρο το έργο αξίας 470.000.000.ευρω στις 25/01/2015 αλλά η δημοπράτηση αναβάλλεται λόγω των εθνικών εκλογών τον Ιανουάριο του 2015, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού στις 31/03/2015.
  2. Ακυρώνεται ο διαγωνισμός με δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ.Σπίρτζη, διότι έπρεπε να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και μικρότερες εργοληπτικές εταιρείες και τεμαχίζεται το έργο σε οκτώ εργολαβίες για τακτοποίηση των «ημετέρων».
  3. Εξαγγέλλεται ότι οι νέες δημοπρατήσεις θα αρχίσουν τέλος του 2015 και θα ολοκληρωθούν εντός του 2016. Μήπως εννοούσαν το 2017 και βλέπουμε;
  4. Το Δεκέμβριο του 2015 επισκέπτεται ο κ.Σπίρτζης την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και στο μικρό συνεδριακό κέντρο παρουσία του περιφερειάρχη και λοιπών θεσμικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, εξαγγέλλει χωρίς λεπτομέρειες χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης των εργολαβιών όλων των τμημάτων εντός του 2016. Σε επίμονες ερωτήσεις πότε θα ολοκληρωθεί το έργο δεν δόθηκε καμμιά απάντηση. Αλλά και οι παριστάμενοι κυβερνητικοί  βουλευτές διαβεβαίωναν ότι «οι Κασσάνδρες» θα πάρουν τις απαντήσεις εντός του 2016 και δυστυχώς για αυτούς «οι Κασσάνδρες» επαληθεύτηκαν διότι το 2016 φτάνει στο τέλος του και έχουν γίνει τρεις μόνο δημοπρατήσεις.

Όμως δυο χρόνια περίπου μετά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και θέλουν πειστικές απαντήσεις:

  1. Έχει εγκριθεί ο τεμαχισμός του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
  2. Γιατί οι δημοπρατήσεις των τριών τμημάτων δεν ξεκίνησαν από Πάτρα προς Πύργο ως συνέχεια της ολοκλήρωσης του τμήματος Κορίνθου –Πατρών την άνοιξη του 2017;Με τον τρόπο αυτό θα υπήρξε και αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.
  3. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τα τρία τμήματα που έχουν δημοπρατηθεί με έκπτωση 53% και 55%;Άραγε τι δρόμο θα φτιάξουν;
  4. Τέλος να απαντηθεί καθαρά αν θα μεταβληθεί η αρχική μελέτη (ανατολική χάραξη) και αν θα απαιτηθούν νέες περιβαντολλογικές αδειοδοτήσεις και νέες απαλλοτριώσεις.

Οφείλουμε όλοι οι αιρετοί α και β βαθμού στην αυτοδιοίκηση,συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις, να απαιτήσουμε δυναμικά και να φωνάξουμε «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ» στο δρόμο- καρμανιόλα, να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας και ας θυσιάσου νορισμένοι  τις καρέκλες τους για το καλό των επόμενων γενεών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι Αχαιοί που μας οφείλουν πολλά, η αντιπεριφέρεια Ηλείας και οι κυβερνητικοί βουλευτές οφείλουν να δώσουν στους κατοίκους πρώτα της Ηλείας και μετά της Ζακύνθου, της Κεφαλληνίας και της Μεσσηνίας ,διότι ολόκληρος ο δρόμος είναι Πάτρα – Πύργος –Τσακώνα, καθαρές και λεβέντικες απαντήσεις για το πότε θα αρχίσει η κατασκευή και η ολοκλήρωση του έργου αυτού, για να σταματήσει επιτέλους η εκατόμβη των νεκρών συμπολιτών μας από τροχαία ατυχήματα.

Θεόδωρος ν. Κόρδας

Δημοτικός σύμβουλος Πύργου-  «Όραμα Δημιουργίας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος