FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό Συμβούλιο η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας 2017 για την Ηλεία

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

perifereiako1

Ζητήθηκε αύξηση των πιστώσεων και άμεση κατανομή τους
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και η Δ/νση  Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής γνωρίζει  στους ελαιοκαλλιεργητές ότι η εφαρμογή του προγράμματος της Δολωματικής Δακοκτονίας  έτους 2017 στις Περιφερειακές Ενότητες  εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρύτατη πλειοψηφία από όλες της παρατάξεις.

Στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία  ήταν παρόντες εκπρόσωποι αγροτών αλλά και εργολάβων δακοκτονίας, έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τα επιμέρους στάδια της διαγωνιστικής  διαδικασίας καθώς και επισήμανση εκείνων των σημείων που δυσχεραίνουν την υλοποίηση του Προγράμματος  στο σύνολό του, σύμφωνα με τις τεθείσες προδιαγραφές του προγράμματος, στην Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας.

Ήδη ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης έχει απευθύνει σχετική επιστολή στους αρμόδιους  Υπουργούς ζητώντας,  μεταξύ άλλων, την αύξηση των πιστώσεων του έργου, με σκοπό να επεκταθεί η εφαρμογή του προγράμματος  στο σύνολο του ελαιοκομικού κεφαλαίου, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Ταυτόχρονα υπεβλήθη αίτημα για άμεση κατανομή των διατιθέμενων πιστώσεων προκειμένου η διαγωνιστική διαδικασία να ξεκινήσει  νωρίτερα και ως εκ τούτου να καταστεί δυνατή η τυχόν επανάληψή της  σε περίπτωση ενδεχόμενης έλλειψης ενδιαφέροντος. Από τότε και διαρκώς μέχρι σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένουν τόσο μέσω εγγράφων όσο και με αυτοπρόσωπες παραστάσεις τους στα αρμόδια Υπουργεία, στην υλοποίηση των παραπάνω σκοπών.

Στο σημείο τούτο όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της ΠΕ Ηλείας «πρέπει να επισημανθεί ότι το πρόβλημα της ελλιπούς υλοποίησης του έργου κατά την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο, κατά την  οποία παρουσιάστηκαν φαινόμενα αψέκαστων περιοχών, οφειλόταν στην  έλλειψη ενδιαφέροντος από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εργολάβους προκειμένου να καλύψουν το σύνολο των ελαιοκομικών τομέων- περιοχών  που προέβλεπε η σχετική διακήρυξη.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος