FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Πύργου: Στον Μπαξεβανάκη για το ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:

Να επιστρέψει στο δήμο κάλεσε τον Δ. Μπέλτσο ο Γ. Λιατσής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου

Το θέμα του ΤΕΙ Πύργου άνοιξε ξανά στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου ο κ. Γ. Λιατσής στην ενημέρωση δημάρχου απαντώντας αναλυτικά σε ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων στα θέματα που έθεσαν προ ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Λιατσής ενημέρωσε ότι είχε μια συζήτηση με τον Ηλείο υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη όπου τον διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΙ Πύργου θα επιστρέψει στο πρότερο καθεστώς και στο επόμενο μηχανογραφικό του 2018 θα υπάρχουν και πάλι τα τμήματα Πληροφορικής και ΜΜΕ και Μουσειολογίας. Όπως τόνισε ο δήμαρχος « εμένα δεν μου λέει τίποτα το ότι ήρθαν φέτος 100 φοιτητές στον Πύργο από τη  στιγμή που το… τρένο έχει προδιαγράψει την πορεία του.

Στόχος είναι να το ΤΕΙ Πύργου να αποκτήσει τη δυναμική που είχε το 2006 πριν το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, να επιστρέψουν ξανά τα δύο τμήματα που καταργήθηκαν και συγχωνεύτηκαν σε αυτό που είναι σήμερα και να ετοιμάσουμε μια μελέτη για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε στο μέλλον άλλα δύο τμήματα με συναφές αντικείμενο για να γίνει το ΤΕΙ αυτόνομο». Γι αυτό και ο κ. Λιατσής πρότεινε στους επικεφαλής των παρατάξεων να πάνε όλοι μαζί στην Αθήνα να συζητήσουν το θέμα διεξοδικά με τον κ. Μπαξεβανάκη και να καταθέσει και στους ίδιους τις σκέψεις του και να βάλουν ένα πλάνο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θετικός ήταν ωστόσο ο δήμαρχος στην πρόταση που έγινε από τον κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, που ζήτησε να γίνει μια ειδική σύσκεψη για το Νοσοκομείο και την Υγεία γενικότερα τονίζοντας ότι τον βρίσκει σύμφωνο, μόνο που σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει- όπως είπε- να ειπωθούν αλήθειες, ότι τα τρία νοσοκομεία θα πρέπει να γίνουν ένα. Απάντηση έδωσε και για την παραίτηση του αντιδημάρχου Διονύση Μπέλτσου, θέμα που έθεσε ο κ. Αντώνης Καράμπελας.

Ο κ. Λιατσής τόνισε ότι το μόνο που ξέρει είναι ότι ο κ. Μπέλτσος παραιτήθηκε ευχαριστώντας το δήμαρχο και αν έχει αντιμετώπισει κάποια προβλήματα με υπαλλήλους ή άλλους συνεργάτες του θα πρέπει να τα πει. Ανέφερε ότι τον περιμένει να επιστρέψει και είπε χαρακτηριστικά  ότι «τον αγαπώ, τον εκτιμώ και θέλω να ξανάρθει να πάρει ξανά ρόλο, μέχρι τότε όμως εγώ πρέπει να συνεχίσω να κάνω διοίκηση του δήμου».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των επικεφαλής ενώ αναμενόταν να συζητηθεί το  θέμα της μηδενικής αύξησης των Δημοτικών Τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για το έτος 2018.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος