FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Πύργου: Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα των 46 εκ. ευρώ

Ημερομηνία: 26-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων ύψους 46,3 εκ. ευρώ για το 2018 του δήμου Πύργου στην μαραθώνια διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση το χαρακτήρισε «πολύ φιλόδοξο», «μη ρεαλιστικό», «ψεύτικο» και «πλασματικό» ανταπαντώντας στην τοποθέτηση Λιατσή ότι με το πρόγραμμα αυτό θα ξεπεράσει το εφικτό…

Όσον αφορά την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, συνοδεύτηκε από την αποχώρηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης πλην της παράταξης του Τάκη Αντωνακόπουλου (ψήφισε κατά) με το θέμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Κατά την αποχώρηση, ο Γιάννης Αργυρόπουλος μίλησε για απαξίωση ενώ ο Αντώνης Καράμπελας σημείωσε ότι είναι παράνομη η ψήφιση του τη δεδομένη χρονική στιγμή…

Αναπλάσεις, 1ο Λύκειο, Κολυμβητήριο

Η παρουσίαση του Τεχνικού προγράμματος έγινε από την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα η οποία ανέφερε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια σύνθεση στόχων για αναπτυξιακή τροχιά σε υποδομές, περιβάλλον και ποιότητα ζωής και πως χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, των Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 35 εκ. ευρώ και των Λοιπών πηγών χρηματοδότησης ύψους 11,6 εκ. ευρώ και ακολούθως ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου Άρης Φιλιππόπουλος αναφέρθηκε στους άξονες και τις κατηγορίες του προγράμματος αναλύοντας τα βασικότερα έργα που έχουν συμπεριληφθεί και αφορούν το 1ο Λύκειο, το Κολυμβητήριο, το στέγαστρο στο Δημοτικό Στάδιο, τη δημιουργία τριών παιδικών χαρών αλλά και τον κεντρικό πυρήνα των αναπλάσεων στο ιστορικό Κέντρο αναφέροντας την ανάπλαση- πεζοδρόμηση της οδού Κολοκοτρώνη και των οδών γύρω από την Αγία Κυριακή, κ.α.

«Όχι» από την αντιπολίτευση

«Το εφικτό με το επιθυμητό απέχει έτη φωτός» τόνισε ο Τάκης Αντωνακόπουλος, καταψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο χαρακτήρισε «πολύ φιλόδοξο» και «μη ρεαλιστικό» καθώς παρουσιάζει υπό ένταξη έργα ύψους 31 εκ. ευρώ ενώ ο Αντώνης Καράμπελας, επισήμανε ότι δεν συμβαδίζει το Κέντρο με την Περιφέρεια και είναι «τιμωρητικό» για πολλές τοπικές κοινότητες, δε λύνει προβλήματα της καθημερινότητας και δε δίνει προοπτική.

Στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Αργυρόπουλος, μίλησε για ένα τεχνικό πρόγραμμα «ψεύτικο και πλασματικό» και πως «οι μακέτες δεν αντικαθιστούν την πραγματικότητα» ενώ το σύγκρινε με τεχνικά προγράμματα μεγαλύτερων δήμων όπως της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι έχουν μικρότερου ύψους προγράμματα και του Πύργου ξεπερνά ακόμα και αυτό του Δήμου Αθηναίων.

Ο Θανάσης Παναγούλης τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα αφήνει εκτός τις τοπικές κοινότητες, ο Χάρης Μιχαλακόπουλος ότι «εκδικείται τις μισές κοινότητες και πρόκειται για προεκλογικό χαρτοπόλεμο ενώ η Άβα Βαγγελάτου σχολίασε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία στα χωριά και πως τα τοπικά συμβούλια δεν λειτουργούν όπως πρέπει.

Στο θέμα, τοποθετήθηκε και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς, δεν είναι υλοποιήσιμο και δεν διαθέτει αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς απουσιάζουν τα έργα υποδομής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος