FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Πύργου: Καθολική απαίτηση της πόλης του Πύργου να υπογράψει ο Σπίρτζης την ΚΥΑ για τα τουριστικά λεωφορεία!

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος με καθολικό αίτημα της πόλης του Πύργου, του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων, να υπογράψει ο υπουργός μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την δρομολόγηση τουριστικών λεωφορείων που θα συνδέουν το λιμάνι Κατακόλου με την πόλη, ζήτησε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  Στόχος η έλευση τουριστών στον Πύργο, ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά εκκρεμεί καθώς αν και έχει υπογράψει την ΚΥΑ όπως είπε ο δήμαρχος η υπουργός τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, εν τούτοις ο κ Σπίρτζης δεν έχει υπογράψει ακόμα. Στην χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση, παρευρέθηκαν ο Αρχιερατικός εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Ηλείας π/ Ηλίας Παπαγγελής, ο πρόεδρος και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του Πύργου, αλλά και ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί,  όπως και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Λ. Βαρουξής και Σ. Αντωνόπουλος,  καθώς και ο πρόεδρος της Τ.Κ Κώστας Καντούνης.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Γ. Λιατσής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η συνεδρίαση γίνεται, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της έκδοσης των απαιτούμενων αποφάσεων από τον κ. Σπίρτζη τον οποίο κάλεσε να υπογράψει την ΚΥ.Α για να πάψει να δυστυχεί η πόλη του Πύργου και οι άνθρωποι της που μετά τους σεισμούς του 1993 δεν μπόρεσαν να ορθοποδήσουν. Με έντονο λόγο ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι «Δεν είμαστε η πόλη που τακτικά ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, δεν είμαστε η πόλη που ΑΠΕΙΛΕΙ, είμαστε η πόλη που ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ. Και που όταν έχει δίκιο απαιτεί.Θέλουμε να σεβαστεί η Πολιτεία ότι πρέπει εμείς οι κάτοικοι του ευλογημένου αυτού τόπου ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΜΕ. Θέλουμε το αυτονόητο: δηλαδή να ορθοποδήσουμε, να ΖΗΣΟΥΜΕ. Θέλουμε να βρούμε το βηματισμό μας, μετά το 1993. Ο Υπουργός πρέπει να υπογράψει και ταυτόχρονα να διαγράψει τη δυστυχία των κατοίκων της πρωτεύουσας του Νομού μας. Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε από τους πέντε βουλευτές του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα, ενώ τόνισε ότι στην διεκδίκηση αυτή έχουμε την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ήλιδας και ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για τις παρεμβάσεις που έκανε. Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου λέγοντας ότι « Όταν ξεκίνησα το Μουσείο, πριν από πάρα πολλά χρόνια, ονειρευόμουν ουρές από τουρίστες να θέλουν να το επισκεφθούν.Τώρα ήρθε η ώρα να το επισκεφθούν» και τέλος ζήτησε από όλο το δημοτικό συμβούλιο να υπερθεματίσει του ομόφωνου ψηφίσματος. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Λιατσής, αν ο κ. Σπίρτζης επιμείνει να μην υπογράψει, θα μπει σε ένα λεωφορείο μαζί με όλο το δημοτικό συμβούλιο

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος τονίζοντας ότι η παράταξή του έχει αποδείξει ότι στα μεγάλα και τα σπουδαία ζητήματα του δήμου Πύργου είναι πάντα μπροστά και ότι συντάσσεται με την δημοτική αρχή απαιτώντας όπως είπε το αυτονόητο, να κάνει δηλαδή ένας υπουργός τη δουλειά του, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να πράξουν και εκείνοι το αυτονόητο, γιατί ο τουρισμός σήμερα είναι η μόνη διέξοδος της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Καράμπελας τόνισε ότι το θέμα της έλευσης τουριστών στην πόλη του Πύργου είναι πολύ σοβαρό, ωστόσο εξέφρασε ορισμένους προβληματισμούς τονίζοντας πώς να ειχε η δημοτική αρχή φροντίσει να προγραμματίσει διαφορετικά και πιο έγκαιρα ορισμένα θέματα κυρίως διαδικαστικά, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ την τελευταία στιγμή. Ωστόσο και ο κ. Καράμπελας,τόνισε ότι η παράταξή του απαιτεί από τον κ. Σπίρτζη να υπογράψει την ΚΥΑ και δηλώνουν πάντα παρόντες στα μεγάλα θέματα του δήμου Πύργου.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος στην δική του τοποθέτηση, απαιτώντας και εκείνος από τον υπουργό να υπογράψει λέγοντας ότι «ως παράταξη θα βάλουμε πλάτη σε όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου όπως έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πάντα». Ωστόσο ο κ. Αργυρόπουλος στάθηκε επικριτικά στο θέμα της διαχείρισης της τουριστικής πολιτικής της δημοτικης αρχής, τονίζοντας ότι δεν φτάνει μόνο το Μουσείο για να προσελκύσει τους τουρίστες, θα έπρεπε και του Ξυστρή να γίνει πόλος έλξης τουριστών, ενώ ο τουρισμός δεν πρέπει να περιοριστεί στην κρουαζιέρα από το Κατάκολο και ότι πολλά μπορούν να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις και των υπόλοιπων επικεφαλής και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, ενώ το λόγο επρόκειτο στην συνέχεια να πάρουν και όσοι από τους φορείς επιθυμούσαν. Περισσότερα στο αυριανό μας φύλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος