FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπαξεβανάκης: Αυξητική η τάση στην κατάκτηση υψηλής βαθμολογίας

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:

Μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ.

Θα ήθελα να δώσω, στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια για εσάς έφτασε στο τέλος της. Οι κοπιαστικές προσπάθειες πολλών χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στις δυσκολίες που διανύει σήμερα η χώρα, αντλούμε δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία από τις διακρίσεις αυτές των παιδιών μας, ενώ έχουμε ανάγκη τις γνώσεις και τις ιδέες τους, για το μέλλον του τόπου.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε αυτούς που φέτος προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα πως η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας στον οποίο καλούμαστε όλοι να δώσουμε πολλές μάχες. Είμαι πεπεισμένος πως στην συνέχεια θα έχετε και εσείς τις δικές σας επιτυχίες.

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία συμμετοχής των μαθητών/-τριών ΕΠΑ.Λ. φέτος και η αυξητική τάση που παρατηρείται στην κατάκτηση υψηλής βαθμολογίας σε σχέση με την απόδοση των υποψηφίων τα προηγούμενα χρόνια, επιβεβαιώνει τη δυνατότητα που δώσαμε να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα (ποσοστό 1%) πέραν της πρόσβασής τους σε επιπλέον σχολές και τμήματα των ΤΕΙ.

Χωρίς δισταγμό αλλά με σύνεση και σχέδιο συνεχίζουμε και με τα επόμενα βήματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί και πάντα με την εμπιστοσύνη και τη δράση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, ώστε να πραγματοποιηθεί το άλμα που θα επιτρέψει στην επαγγελματική εκπαίδευση να καταλάβει τη θέση που της αξίζει και που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Τέλος θέλω να  απευθύνω τα συγχαρητήρια μου στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , καθώς με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία ολόκληρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος