FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπέλτσος: «Αναρχία τέλος. Τώρα πρόστιμα!»

Ημερομηνία: 28-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpeltsos2

Άστραψε και βρόντηξε ο αντιδήμαρχος για την καθαριότητα

Άστραψε και βρόντηξε χθες, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Διονύσης Μπέλτσος, κατά των δημοτών εκείνων, που εξακολουθούν να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί ο δήμος Πύργου καθαρός, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους, πως από τη Δευτέρα ξεκινά η αποστολή τσουχτερών προστίμων στους παραβάτες!

Με φανερό τον εκνευρισμό του, απέναντι σε όσους, όπως είπε, δεν σέβονται την προσπάθεια των εργατών της υπηρεσίας Καθαριότητας, μετακινώντας κάδους και πετώντας σκουπίδια, αλλά και σε όσους τους υποκινούν, δήλωσε πως θα βάλει τέλος στην αναρχία με κάθε τρόπο. «Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από τότε που ανέλαβα το τμήμα της Καθαριότητας και καταφέραμε να καθαρίσουμε το 99% του δήμου με απολύτως νόμιμο τρόπο και να μπούμε σε μια σειρά. Όμως κάποιοι δε σεβάστηκαν το δίμηνο αυτό που μπήκα μπροστά, και έφαγα 10 κακουργήματα χωρίς να φταίω τίποτα… Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ότι είμαστε η πιο άναρχη πόλη στην Ελλάδα και ο καθένας κάνει ότι θέλει!» είπε και έδωσε ως παράδειγμα, δημότη που μετακινεί κάθε βράδυ τον κάδο από τη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Μυστρά στο 1ο Δημοτικό και θα του σταλεί τη Δευτέρα το σχετικό πρόστιμο. «Φαίνεται πως στον Πύργο, υπάρχουν δυο κατηγορίες δημοτών. Οι πονηροί και οι χαζοί.  Οι πονηροί που διώχνουν τους κάδους και οι χαζοί που τους αφήνουν έξω από τα σπίτια τους. Ντρέπομαι για την κατάσταση που υπάρχει στον 1ο Δημοτικό και δεν μπορώ άλλο να το ανεχτώ. Ντρέπομαι να βλέπω σακούλες σκουπιδιών πεταμένες. Στην Κάστα στέλνουμε κάθε μέρα 4Χ4 και μαζεύει σακούλες ενώ στο Σκουροχώρι, άδειασαν από ξενοδοχείο ένα ολόκληρο φορτηγό. Τι, νομίζουν ότι δε τα μαθαίνουμε; Η αναρχία θα τελειώσει, θέλουν δε θέλουν κάποιοι. Από τη Δευτέρα θα μοιράζω ραβασάκια. Δεν ήρθα εδώ να ρισκάρω τη ζωή μου ένα δίμηνο με κακουργήματα και να τρέχω στα δικαστήρια, για να έρθει ο άλλος να πετάξει τη σακούλα κάτω. Είμαστε η μοναδική επαρχιακή πόλη που βγάζει απορριμματοφόρο και το μεσημέρι και την Κυριακή. Σας λέω λοιπόν, ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την Καθαριότητα. Όχι γιατί φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά γιατί λείπει το υλικό. Οι κάδοι είναι κρυμμένοι, τους βρίσκουμε, τους επισκευάζουμε και τους τοποθετούμε ξανά. Δεν ήρθα εδώ να κάνω την Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή, γνωστές επιχειρήσεις της πόλης, συνεχίζουν να πετάνε τα κουτιά έξω. Τι καταφέρνουν; Ο κύριος που τα βράδια μεταφέρει τον κάδο, τι καταφέρνει; Ζητάω συγνώμη, αλλά δε σέβονται ορισμένοι ότι πρέπει να γίνουμε ανθρώπινη πόλη. Δεν είναι θέμα Λιατσή ή Μπέλτσου. Είναι όλων. Και πρέπει να καταλάβουν, ότι 40 εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν για 50.000 κατοίκους».

kadoi-koutes

Πρόστιμα από 100-500 ευρώ

Όσον αφορά τα πρόστιμα, τόνισε ότι ήδη έχει υπογράψει την επιβολή τριών παραβάσεων για την παράνομη μετακίνηση κάδων και πως αναγνωρίζει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση όλων αλλά ήρθε η ώρα να σεβαστούν τους νόμους. «Τα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ έως 500 ευρώ, δηλαδή ο πονηρός που πετά τη σακούλα θα κληθεί να δώσει 500 ευρώ».

Ο κ. Μπέλτσος, σχολίασε ακόμα ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάει για δήμαρχος τονίζοντας ότι γνωρίζει ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι υποκινούμενα και πως θα απαντήσει νομικά σε όσους αμφισβητούν τη νομιμότητα των κινήσεων του. «Όσο για το που πάνε τα ανταποδοτικά της ανακύκλωσης, σας λέω ότι πρόκειται για 7-8.000 ευρώ τα οποία μπαίνουν στο ταμείο του δήμου για την κάλυψη των καυσίμων κίνησης των απορριμματοφόρων. Δεν πάνε ούτε στην τσέπη του Μπέλτσου, ούτε κάποιου υπαλλήλου». Και κατέληξε, λέγοντας ότι «δυστυχώς για κάποιους, και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών θα φτιάξουμε και την παρέμβαση στο κόμβο του Αγίου Γεωργίου θα υλοποιήσουμε και την Παιδική χαρά στην Αγία Βαρβάρα που έχουμε υποσχεθεί θα κατασκευάσουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος