FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μαρίνος: «Ανεπανόρθωτη βλάβη στην κτηνοτροφία»

Ημερομηνία: 13-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

marinos-dionisis

Διονύσης Μαρίνος, πρόεδρος Αγελαδοτρόφων Ηλείας για αποσύνδεση νωπού γάλακτος από την παρασκευή γιαουρτιού

Ανεπανόρθωτη βλάβη, στην ελληνική κτηνοτροφία εκτιμούν πως θα προκαλέσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας αποσυνδέεται το νωπό γάλα από την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα σε αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.  Εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν πως η αλλαγή αυτή, αφήνει το περιθώριο στον οποιοδήποτε, να προωθεί στην αγορά ελληνικό γιαούρτι που δεν περιέχει ελληνικό αγελαδινό γάλα ενώ παράλληλα ανοίγει «κερκόπορτα» για εισαγωγές όχι μόνο φθηνού νωπού γάλακτος αλλά και φθηνών πρώτων υλών για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων. Το νέο άρθρο απαλείφει την προϋπόθεση του νωπού γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού και δίνει τη δυνατότητα χρήσης φθηνών εισαγόμενων συμπυκνωμάτων γάλακτος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Αγελαδοτρόφων Ηλείας κ. Διονύσης Μαρίνος, η εξέλιξη αυτή, δυστυχώς συνεπάγεται και την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας. «Θα επέλθει βαθμιαία, το τέλος της, διότι πλέον δεν θα έχουν ανάγκη το ελληνικό φρέσκο γάλα και θα βάζουν ότι θέλουν στο γιαούρτι. Το ελληνικό νωπό γάλα, θα αντικατασταθεί με εισαγόμενο, οπότε καταλαβαίνετε τι επιπτώσεις θα έχει στην ελληνική κτηνοτροφία, εφόσον πλέον παραλείπεται αυτός ο όρος».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι τιμές έχουν φτάσει στα 0,35 με 0,37 ευρώ, όταν το κόστος θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στο 0,42 ευρώ σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες. «Αυτή είναι η κυβέρνηση της αριστεράς, που υποτίθεται ότι είναι δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους…» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος