FOLLOW US: facebook twitter

Δύο νέες Κινητές Μονάδες Αιμοληψίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης

Ημερομηνία: 13-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Την αγορά δύο νέων Κινητών Μονάδων Αιμοληψίας πλήρως εξοπλισμένων, με συνολικό κόστος 170.000 ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με την συμμετοχή φορέων.

«Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε του χρόνου να τις έχουμε ήδη παραλάβει και να λειτουργούν κανονικά αυτές οι δύο υπερσύγχρονες μονάδες αιμοδοσίας, οι οποίες θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση του έργου της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Μιλώντας οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών – μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι από την Ηλεία- αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στη στελέχωση από προσωπικό στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και στις ελλείψεις υποδομών, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια η συλλογή αίματος σε ολόκληρη τη χώρα, στηρίζεται στη στενή συνεργασία που έχουν οι υπηρεσίες αιμοδοσίας με τους συλλόγους.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου αυτό, έχει προγραμματιστεί Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Στην ΠΕ Ηλείας έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες δράσεις:

  • Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρες 09:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας και την συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.
  • Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Κυττάρων Αίματος ΔΙΝΩ ΖΩΗ διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία.
    Ώρα 10:00-13:00 στο Δημαρχείο του Δήμου. Ήλιδας και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας 18:00-20:00.
    Με την συμμετοχή του Δήμος Ήλιδας – Municipality of Ilida, Κόροιβος Αμαλιάδας B.C. news, Τμήματα υποδομών του Α.Σ. Κόροιβου Αμαλιάδας, Δικηγορικός σύλλογος Αμαλιάδας , Θεατρική ομάδα εθελοντών Κέντρου κοινωνικής παρέμβασης Δ.Ήλιδας, Σωματείο «Πύρρων O Ηλείος» & με την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος