FOLLOW US: facebook twitter

Δύο διαδοχικές παρουσιάσεις τριών βιβλίων

Ημερομηνία: 07-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

stasinou

Το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο

«Τα βρωμοθήλυκα της ιστορίας» της Ελένης Στασινού και «Έτος μηδέν» και «7 υποψίες ενός αγράμματου» του Ηλείου συγγραφέα Χαράλαμπου Μπάστα

 Δυο διαδοχικές παρουσιάσεις βιβλίων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων – αίθουσα ΠΕΔ παραπλεύρως της Δ.Ο.Υ- στον Πύργο.

Το Σάββατο το απόγευμα στις 7.30, οι εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Στασινού « τα «”Βρωμοθήλυκα” της ιστορίας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Κοκκίνου και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καπογιάννης, ενώ την παρουσίαση συντονίζει ο Ηλείος συγγραφέας Χαράλαμπος Μπάστας. Όπως επισημαίνει ο κ. Μπάστας «Τα ‘ Βρωμοθήλυκα’ της ιστορίας» είναι ένα τεράστιο λογοτεχνικό έργο και η παρουσίασή του δεν είναι εύκολη ούτε για την Άννα Κοκκίνου, ούτε για μένα , αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση – ως στοίχημά – για εμάς, προσπαθώντας να παρουσιάσουμε – όσο μπορούμε καλύτερα – το μεγαλείο αυτού του λογοτεχνικού έργου. Επίσης θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την τεράστια κατά την γνώμη μου προσωπικότητα της Ελένης Στασινού. Το βιβλίο αυτό δεν έχει μια απλή αφήγηση, όπου προσπαθεί να απασχολήσει για κάμποσες ώρες τον αναγνώστη … αλλά ένα πραγματικά λογοτεχνικό δημιούργημα, όπου χωρίς να το καταλάβεις σε ακουμπά και παρασύρεσαι σε ένα κόσμο δικό του, πέρα από τον ορατό κι επιφανειακό κόσμο, που μας έμαθαν έτσι να τον αντικρίζουμε καθημερινά.»

mpastas

Στην συνέχεια την επόμενη μέρα, την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, στην ΠΕΔ, θα παρουσιαστούν- ως αφορμή για συζήτηση- τα θέματα των δύο βιβλίων του Χαράλαμπου Μπάστα «Έτος Μηδέν» και «7 υποψίες ενός αγράμματου» όπου έχουν ως αντικείμενό τους την έρευνα γύρω από την ιστορία και την κοινωνική κατάσταση που βιώνουν σήμερα … όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος