FOLLOW US: facebook twitter

Δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό

Ημερομηνία: 05-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

georgiopoulos

Σε Π.Ε. Ηλείας και Δήμους Πηνειού, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Αρχ. Ολυμπίας για τις προτάσεις έργων Ύδρευσης

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας αλλά και τους Δημάρχους των Δήμων Πηνειού, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, ο «αποκλεισμός» των προτάσεων που είχαν καταθέσει στη δράση «Εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης», οι οποίες παρότι αξιολογήθηκαν θετικά, δε κατάφεραν βαθμολογικά να προκριθούν στην τελική «οκτάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ήδη μια πρώτη επαφή, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Α. Κατσιφάρα με στόχο την αναθεώρηση ενώ την ίδια στιγμή, οι Δήμαρχοι Αλέξης Καστρινός και Ναμπίλ Μοράντ κατέθεσαν ένσταση επί της αξιολόγησης και το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη δράση, μόνον ένα έργο από την Ηλεία προκρίθηκε, βάσει του πίνακα αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορά την πρόταση του Δήμου Πύργου, ύψους 2,1 εκ. ευρώ.

Η πρόταση του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ύψους 898.373 ευρώ κατετάγη στη 10η θέση με βαθμολόγηση 120,30 και του δήμου Πηνειού, ύψους 1,03 εκατ. ευρώ, στη 12η θέση με βαθμολογία 12. Η πρόταση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι στη 17η θέση, με μηδενική βαθμολογία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε έλλειψη δικαιολογητικών.

Γ. Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Με προβληματίζει η μικρή κατανομή για την Ηλεία σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Θα προσπαθήσω μαζί με τους δήμους με τους οποίους είμαι σε επαφή και τη Διαχειριστική Αρχή, να λάβουμε μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων. Υπάρχουν πραγματικές ανάγκες στην Ηλεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε καταπολεμώντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Άλλωστε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ έχουν ως στόχο και τη σύγκλιση μεταξύ των περιοχών και την αποδοτικότητα των πόρων και αυτό πρέπει πρωτίστως να λαμβάνουν υπόψη στην κάθε αξιολόγηση και κατανομή».

kastrinos-alexis

Αλέξης Καστρινός, Δήμαρχος Πηνειού

«Εκτιμώ ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η Επιτροπή Αξιολόγησης είναι εσφαλμένα, καθώς ο φάκελος που καταθέσαμε ήταν ώριμος 100% και μάλιστα, ήταν ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους που υπέβαλαν πρόταση με ποσό αντίστοιχο με εκείνο που προβλέπονταν στην πράξη. Έχουμε ήδη κάνει ένσταση, η οποία έχει γνωστοποιηθεί στον κ. Κατσιφάρα και στους τρεις Ηλείους αντιπεριφερειάρχες, με τους οποίους έχουμε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά, καθώς και στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή. Ακόμα, έχουμε ζητήσει να παραστούμε κατά την εκδίκαση της ένστασης και να δούμε όλο το φύλλο αξιολόγησης όλων των έργων που έχουν ενταχθεί. Εκτίμησή μας είναι ότι η κατανομή είναι άνιση και άδικη για την ΠΕ Ηλείας, όπως προκύπτει από τον πίνακα αξιολόγησης. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί λύση και θα γίνει διόρθωση ή συμπλήρωση του πίνακα κατάταξης των έργων. Τα περί τεχνικών ζητημάτων επιτρέψτε μου να τα θέτω υπό αμφισβήτηση, διότι όπως προφορικά ενημερωθήκαμε από τη διαχειριστική αρχή, η βαθμολόγηση δεν αφορά τεχνικά ζητήματα. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε αναλυτικότερα».

mousiko-vartholomiou-mousika-sunola-morant

Ναμπίλ Μοράντ, Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Δεν ξέρω πώς ακριβώς έγινε η αξιολόγηση των προτάσεων, όμως θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει και πολιτική βούληση από την Περιφέρεια. Εδώ είμαστε ακόμα με αμίαντο, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να έχει η περιφέρεια εικόνα για όλους τους νομούς, η Ηλεία δικαιούται πολύ περισσότερα. Θα καταθέσουμε ένσταση και θα ζητήσουμε συνάντηση με τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Γεωργιόπουλο για να δούμε τι μπορεί να γίνει και να υπάρχει δικαιότερη κατανομή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος