FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος τύπος: Οι «χρονοταξιδιώτες»

Ημερομηνία: 26-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η πραγματικότητα έτσι όπως υπάρχει γύρω μας είναι προϊόν ασταθών γεγονότων και πως αν το παρελθόν ήταν διαφορετικό, το παρόν μας θα ήταν τελείως άλλο.

Δυστυχώς είναι αδύνατον να αλλάξουμε το παρελθόν.

Τα μόνα ταξίδια πίσω στο χρόνο είναι μέσω της μνήμης και της συνείδησης. Τα λάθη του χθες δεν διορθώνονται αλλά μαθαίνοντας από αυτά ίσως διαμορφώσουμε καλύτερα το μέλλον. Το να πάμε στο μέλλον από την άλλη, λένε κάποια επιστημονικά μοντέλα ίσως απαιτεί απλώς να φτιάξουμε ένα πολύ γρήγορο πύραυλο.

Πάντως κάποια σενάρια λένε πως οι «χρονοταξιδιώτες» είναι ανάμεσα μας, αλλά κρατούν χαμηλό προφίλ για να μην αλλάξουν την ροή της καθημερινότητας. Είναι αυτοί που συμβουλεύουν ότι οι λύσεις των προβλημάτων θα προκύψουν κάποια στιγμή στο μέλλον σαν «από μηχανής θεός» και όχι όπως δίδασκαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που προέτρεπαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Αυτοί που θεωρούν ότι η απραξία είναι προτιμητέα και αποτελεί τη βέλτιστη απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα.

Είναι αυτοί που δραπετεύουν από την σημερινή πραγματικότητα και προκρίνουν ότι «η καλύτερη λύση των προβλημάτων θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία στο μέλλον».

Είναι αυτοί που προτιμούν όλος ο κόσμος να αποκαλεί τους γείτονες «Μακεδόνες» και εμείς να τους αποκαλούμε, «Φούφουτους».

Ιστορίες επιστημονικής φαντασίας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος