FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Είμαι κατά των περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων»

Ημερομηνία: 29-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., δήλωσε σήμερα ενόψει και των νέων περικοπώνστις συντάξεις, επικουρικές, ΕΚΑΣ κ.α.,ότι αυτές είναι δυσβάσταχτες και δεν εξασφαλίζουν για χιλιάδες συμπολίτες μας ούτε τα προς το ζην.

Σε μια ηλικία που οι συμπολίτες μας βαίνοντας προς την Τρίτη ηλικία έχουν αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε μια ηλικία που οι συνταξιούχοι περιμένουν επιτέλους να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τους κόπους μιας ζωής, η Κυβέρνηση «τους παίρνει το ψωμί από το στόμα»! Και μάλιστα, πρόκειται για «ψωμί» για το οποίο οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας εργάστηκαν για μια ζωή.

Οι συνταξιούχοι δεν επιτρέπεται, αλλά και δεν μπορούν λόγω φυσικών περιορισμών  να εργαστούν αλλού. Είναι περιορισμένοι να ζήσουν με τα χρήματα της σύνταξής τους. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας είχαν εδώ και χρόνια υπολογίσει τα χρήματά τους, και τώρα βλέπουν τη σύνταξή τους να εξανεμίζεται, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

«Η σύνταξη είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα. Τα χρήματα της σύνταξης είναι χρήματα των ασφαλισμένων και ο ασφαλιστικός φορέας οφείλει να τα αποδώσει στους συνταξιούχους. Όταν οι περικοπές δεν είναι αναλογικές και απολύτως αναγκαίες, τότε είναι παράνομες» δήλωσε η Δρ.  Αυγερινοπούλου.«Οι περαιτέρω περικοπές των συντάξεων τόσο του 2018, όσο και όσων σχεδίασε και συνομολόγησε ήδη για το 2019 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι δυσανάλογες με όσα κατέβαλαν κατά τα χρόνια της εργασίας τους οι συνταξιούχοι.

Επειδή το Κράτος, λόγω των αποτυχημένων επιλογών του, δεν μπορεί να εισπράξει από αλλού χρήματα, ρίχνει το βάρος όλο στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους. Είμαι κατά των περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων. Δεν θα πρέπει να υποστούν περαιτέρω την αποτυχία της Κυβερνητικής πολιτικής οι αδύναμοι συμπολίτες μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος