FOLLOW US: facebook twitter

Δικαίωση για τους αγρότες του μπλόκου της Μαραθιάς

Ημερομηνία: 23-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

dikastirio-agrotes

Παραγράφηκαν τα αδικήματα – Αναβολή για την υπόθεση της κατάληψης της ΔΟΥ Αμαλιάδας

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι Ηλείοι αγρότες που κατηγορούνταν για το μπλόκο της Μαραθιάς το Φεβρουάριο του 2014, όπου είχαν κλείσει την εθνική οδό στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Χθες εκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας οι δύο υποθέσεις στις οποίες οι αγρότες κατηγορούνταν για παρακώλυση των συγκοινωνιών. Το δικαστήριο αποφάσισε την παραγραφή τους, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση της κινητοποίησης των αγροτών στη ΔΟΥ Αμαλιάδας, επίσης τον Φεβρουάριο του 2014, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για τις 2 Φεβρουαρίου 2018.

Οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια Αμαλιάδας σε ένδειξη συμπαράστασης των κατηγορούμενων συναδέλφων τους και φυσικά η παραγραφή των αδικημάτων αποτέλεσε μια δικαίωση για όλους και για τον αγώνα που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες κόντρα στην κρίση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Χρήστος Γιαννόπουλος, σημείωσε πως οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όχι μόνο δεν πτοούνται από τα αγροτοδικεία, αλλά απεναντίας συνεχίζουν και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, από κοινού με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, «… βρεθήκαμε σήμερα στα δικαστήρια της Αμαλιάδας γιατί τολμήσαμε το Φεβρουάριο του 2014 να αντιδράσουμε στα μέτρα που λαμβάνουν η Κυβέρνηση και οι θεσμοί. Βγήκαμε στο δρόμο κόντρα στα μέτρα που μας βγάζουν από τα χωράφια μας και σήμερα προσπαθούν να μας πάρουν και τα χωράφια μας. Εμείς επειδή αντιδράσαμε βρεθήκαμε κατηγορούμενοι για την κινητοποίηση στη Μαραθιά. Πέρυσι παλέψαμε για να καταργηθούν τα αγροτοδικεία και τελικά καταφέραμε να παραγραφούν οι δύο υποθέσεις. Μένει η υπόθεση της συμβολικής διαμαρτυρίας στην Εφορία Αμαλιάδας. Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για τα μέτρα αυτά με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν μας πτοούν ούτε τα αγροτοδικεία, ούτε ότι θα μας κάνουν «νταντά». Αυτά τα έχουμε ξεπεράσει. Μας αναγκάζουν να βγούμε στο δρόμο να διεκδικήσουμε τη ζωή μας».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος, από την πλευρά του δήλωσε πως «… μας έφεραν στα δικαστήρια να μας δικάσουν για τις κινητοποιήσεις μας στη Μαραθιά. Δεν φτάνει ότι το 2014 μας έφεραν ΜΑΤ για να μας ρίξουν χημικά. Προσπαθούν να μας καθηλώσουν. Θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας γιατί θέλουμε να μείνουμε στα χωράφια μας. Δεν θέλουμε να τα πάρουν οι  ξένοι και να γίνουμε δούλοι. Δεν μας ενδιαφέρει για τα δικαστήρια. Καλύτερα να μας βάλουν φυλακή γιατί έξω θα πεθάνουμε από τα μέτρα και τη στεναχώρια μας. Αν δεν σταματήσουν τα μέτρα δεν θα γλιτώσουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος