FOLLOW US: facebook twitter

Δικαίωμα στη μόρφωση με δεύτερη ευκαιρία: Αγιασμός στο ΣΔΕ Αμαλιάδας για την νέα σχολική χρονιά  

Ημερομηνία: 16-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση, θα έχουν από εδώ και στο εξής οι κάτοικοι της Αμαλιάδας αλλά και των γύρω περιοχών.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ξεκίνησε και επίσημα να λειτουργεί καθώς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού για ευλογημένη και φωτισμένη χρονιά.

Η στέγασή του ΣΔΕ Αμαλιάδας, έχει γίνει στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας και ο στόχος της λειτουργίας του, όπως ανέφερε και ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Αγγελόπουλος, είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, σε όλους όσοι δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Ο κ. Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπαξεβανάκη, που ενέκρινε την δημιουργία του σχολείου, καθώς η απόφασης ίδρυσής του φέρει την υπογραφή του, ευχαρίστησε ακόμα και τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για την δημιουργία και λειτουργία του σχολείου.

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελόπουλος στάθηκε όμως στα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από εδώ και στο εξής, καθώς η απουσία εκπαιδευτικών, αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του.

Ο Υφυπουργός Παιδείας στη συνέχεια, ανέλαβε να τον καθησυχάσει, καθώς όπως ανακοίνωσε, ολοκληρώθηκε από την Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης η διαδικασία και εντός του μήνα θα έχουν στελεχώσει όλα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας.

Την στήριξή του και έμπρακτα απέδειξε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος αφού στην προσπάθειά του να βοηθήσει άμεσα, κάλεσε τον διευθυντή, να περάσει την Δευτέρα από τον Δήμο και να παραλάβει δυο υπολογιστές.

Παρόντες στην τέλεση του Αγιασμού μεταξύ άλλων ήταν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο συντονιστής αντιδημάρχων Σπύρος Τζουλέκης, οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα και Κώστας Τσεριώνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιανάκης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άγγελος Αθανασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βαλιανάτος, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας Αντώνης Γούναρης κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος