FOLLOW US: facebook twitter

Διαξιφισμοί για τα πεπραγμένα ΔΗΚΕΠ και Λιμενικού Ταμείου

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ds-pyrgou-katastrofes-ygeia-tei

Εντάσεις στη μαραθώνια προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Σε συνεδρίαση για γερά νεύρα, με εντάσεις, διαξιφισμούς και έντονες αντιπαραθέσεις εξελίχθη, το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης και αφού οι πρόεδροι των τεσσάρων Νομικών Προσώπων  και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου, ενημέρωσαν το σώμα για την πορεία και τις δράσεις τους.

Στη συνεδρίαση, που σε πολλά σημεία της, ξέφυγαν τα όρια, κυριάρχησαν οι αντιπαραθέσεις κυρίως μεταξύ του προέδρου της ΔΗΚΕΠ Χάρη Αντύπα με τον επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννη Αργυρόπουλο, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδα Βαρουξή με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα» Τάκη Αντωνακόπουλο αλλά και του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Ανδριόλα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Παναγόπουλο.

Μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ Χάρη Αντύπα, η τοποθέτηση του οποίου φιλοξενήθηκε στο χθεσινό μας φύλλο, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Νίκος Δουφεξής ο οποίος αναφέρθηκε στην επιχείρηση τονίζοντας ότι είναι αμιγώς κερδοσκοπική, δεν έχει χρέη και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της βοηθά το δήμο. «Έχουμε επιτύχει να είμαστε αξιόπιστοι με τους συναλλασσόμενους αλλά και τον εμπορικό κόσμο. Στόχος μας είναι να παράγουμε και όχι να δημοσιοποιούμε στα μέσα ότι κάνουμε. Παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση και θέλουμε τη στήριξη του δήμου για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας». Ο κ. Δουφεξής, απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα διαδικαστικά και οικονομικού χαρακτήρα που του τέθηκαν και η συζήτηση για τη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς εντάσεις.

ds-pyrgou4

Αιχμές για αντιπλημμυρικά στο Λάπατο

Η ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Ανδριόλα ξεκίνησε με τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης, τονίζοντας ότι λειτουργεί χωρίς τακτική χρηματοδότηση και «στέκεται» από τα έσοδα που προκύπτουν από τις εισπράξεις των λογαριασμών. «Ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΠ είναι 2,5 εκ. ευρώ και το 1,2 εκ. ευρώ είναι έξοδα σε ασφαλιστικά ταμεία και μισθοδοσία. Το υπόλοιπο ποσό που απομένει είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθεί στο σύνολο του εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών. Μάλιστα, υπήρχαν μεγάλες οφειλές που έφταναν τα 3 εκ. ευρώ και από τις οποίες μπορούμε να εισπράξουμε μόνο το 1 με 1,5 εκ. ευρώ».

Ο κ. Ανδριόλας, ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα για την ένταξη του έργου εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, επισήμανε ακόμα ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των ΑμεΑ προκειμένου να προχωρήσουν σε μια γενναία έκπτωση στους λογαριασμούς των ατόμων με αναπηρίες ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαία εκτέλεση του έργου αποτύπωσης των υπόγειων δικτύων του δήμου ύψους 50-60.000 ευρώ, το οποίο όμως η ΔΕΥΑΠ αδυνατεί οικονομικά να εκτελέσει.

Παράλληλα, μίλησε για το έργο του Ερυμάνθου και τα προβλήματα που προκαλούνται στο δίκτυο λόγω πλημμυρών αλλά και για το Λάπατο, τη συνοικία του Πύργου που πλημμυρίζει σε κάθε έντονη βροχόπτωση. Στο σημείο αυτό, υπήρξε αντιπαράθεση με τον κ. Βασίλη Παναγόπουλο σχετικά με τη μελέτη που ακολούθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Λάπατου.

ds-pyrgou2

Βαρουξής σε Αντωνακόπουλο: «Είστε συκοφάντης, λαϊκιστικής και πλαστογράφος»

Τις δράσεις και τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, παρουσίασε ακολούθως ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής ενώ μίλησε και για τα σχέδια της διοίκησης και τα έργα εκσυγχρονισμού που προωθεί όπως η κυκλοφοριακή μελέτη, η υπογειοποίηση των κάδων και έργα στη Μαρίνα ώστε να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί η εικόνα του Κατακόλου. Ο κ. Βαρουξής, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να φέρει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση τη δημιουργία νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Λ.Τ., αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Δ. Μπέλτσο αλλά και στην εξασφάλιση έργων αναβάθμισης του λιμένα μέσω των ΟΧΕ. Επίσης, τόνισε ότι δόθηκαν οικονομικά στοιχεία στο ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι ενώ επισήμανε και τις ενέργειες τους για τη σωστή και νόμιμη λειτουργία του Λ.Τ. «Απευθύνω έκκληση να παραμεριστούν τα μίση γιατί το λιμάνι έχει την ανάγκη όλων μας και μας ενώνει. Η πρόοδος έρχεται με την ενότητα και τη συνεργασία όλων» είπε.

Στο σημείο αυτό, το λόγο πήρε ο Τάκης Αντωνακόπουλος υποστηρίζοντας ότι το Κατάκολο είναι το πλεονέκτημα όλης της Ηλείας και πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει το λιμάνι να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ. Απευθυνόμενος στο κ. Βαρουξή, τον κατηγόρησε ότι «έχετε τα αυτιά σας κλειστά σε διάφορα ζητήματα ακόμα και στα έργα ανάπτυξης που έχουμε ως παράταξη προτείνει και εγγράφως» ενώ ζήτησε να τοποθετηθεί Ορκωτός Λογιστής στο Λ.Τ. τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά με τη διοίκηση. «Δε θα έπρεπε μέλος της διοίκησης να είναι και Ταμίας του Λ.Τ.. Έχετε επιλέξει κ. Βαρουξή άλλη τακτική ενώ εμείς έχουμε επιλέξει τη διαφάνεια».

Η τοποθέτηση αυτή, προκάλεσε την απάντηση του κ. Βαρουξή ο οποίος τόνισε ότι τον ενοχλεί η άγνοια και η αδικία. «Ξεκινήσατε έναν πόλεμο εναντίον μου για τα πρακτικά του Λ.Τ., αγνοείται όμως ότι όταν ανέλαβα το 2014 έβαλαν τον πλέον έμπειρο Ορκωτό Λογιστή όπως επίσης αγνοείται ότι έχω διατάξει έλεγχο από Ορκωτό Λογιστή». Μάλιστα για τις αιχμές του κ. Αντωνακόπουλου σχετικά με τον Ταμία του ΛΤ. ο κ. Βαρουξής διερωτήθηκε για το ποιος ήταν τα προηγούμενα 7 χρόνια Ταμίας στη Διοίκηση… «Αυτός ο ταμίας, υπέγραφε 1 εκ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή 7 εκ. ευρώ στην 7ετία και όλα αυτά έχουν υπογραφεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εκεί όμως δεν έγινε παρέμβαση… Για αυτό κ. Αντωνακόπουλε ας κάνουμε μια συμφωνία οι δυο μας. Τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί ακυρώθηκαν για αυτό προτείνω σε εσάς που μιλούσατε για κακοδιαχείριση να παραιτηθείτε και αν τα πρόστιμα αυτά επιβληθούν πάλι, θα παραιτηθώ και εγώ…».

Η αντιπαράθεση, ξέφυγε από τα όρια, όταν ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για την ύπαρξη ενός email το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει καθώς είπε, την παράνομη δράση και την κακοδιαχείριση στο Λ.Τ. προκαλώντας την έκρηξη του κ. Βαρουξή ο οποίος τον κατηγόρησε για «φθηνό συκοφάντη, λαϊκιστική και πλαστογράφο». Μάλιστα ο κ. Βαρουξής ζήτησε επιμόνως από τον κ. Αντωνακόπουλο να το διαβάσει στο σώμα και  να καταθέσει το εν λόγω email στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως αν δεν το κάνει, θα καταθέσει αντίγραφο ο ίδιος. Το περιβόητο εμαιλ, ανέγνωσε στο σώμα τελικά ο κ. Βαρουξής.

ds-pyrgou5

Παραίτηση Αντύπα ζήτησε ο Αργυρόπουλος

Έντονη όμως αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ Γιάννη Αργυρόπουλου και Χάρη Αντύπα, με τον πρώτο να τον κατηγορεί για αποδόμηση των κοινωνικών δομών του Δήμου καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι παραπλάνησε το δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι

η μεταφορά των εργαζομένων του ΚΔΑΠ από τη ΔΗΚΕΠ στο δήμο δε θα επιφέρει καμία αλλαγή στην εργασιακή τους σχέση και τώρα τους ζητούν να κάνουν άλλες συμβάσεις μερικής απασχόλησης. «Ο κ. Αντύπας δεν μπορεί να είναι πλέον στη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΠ και η παράταξη μας άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του. Αν ο Δήμαρχος δεν ζητήσει την παραίτηση του, θα είναι συνυπεύθυνος».

Παράλληλα, ο κ. Αργυρόπουλος ρώτησε εάν υπάρχουν τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα στη συνεργασία με τους Ρώσους με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ να απαντά ότι δεν δέχεται λάσπη και ότι η συνεργασία με τους Ρώσους είναι ξεκάθαρη και αφορά μόνο τις ρωσικές δημόσιες υπηρεσίες. «Αν χρειαστεί να γίνω ντετέκτιβ για το συμφέρον του δήμου θα το κάνω. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το τελευταίο τρίμηνο ο κ. Αργυρόπουλος με έχει στοχοποιήσει…» αφήνοντας υπονοούμενα προφανώς για την αντιπαράθεση που έχει προκύψει με τα κινητά τηλέφωνα.

ds-pyrgou3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος