FOLLOW US: facebook twitter

«Διαβατήριο» για την υποβολή αιτήματος ένταξής τους στη ρύθμιση των 24 δόσεων

Ημερομηνία: 09-03-2017 | Συντάκτης:

plimmires-pligentes-dimou-purgos-ilida-24doseis-2

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξανά οι τρεις πληγέντες δήμοι Πύργου- Ήλιδας και Πηνειού με απόφαση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από χθες όλος ο νομός, η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο Ηλείας, οι φορείς και οι πληγέντες δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, προκειμένου να ανατρέψουν με συντονισμένες κινήσεις εφόσον υπάρξει και πολιτική βούληση, την δυσμενή εξέλιξη της μη ένταξης των τριών δήμων στην ευνοϊκή ρύθμιση της αποπληρωμής των «παγωμένων» οφειλών στις εφορίες σε 24 άτοκες δόσεις. Μια ρύθμιση που ανέμεναν με αγωνία εκατοντάδες απλοί πολίτες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους που έχουν συσσωρευτεί μετά το 6μηνο «πάγωμα» των οφειλών στο δημόσιο.

Το πρώτο λοιπόν θετικό αποτέλεσμα της συντονισμένης αυτής κινητοποίησης και της εγρήγορσης των τοπικών φορέων, είναι η χθεσινή υπογραφή των σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη που έδειξε και την απαιτούμενη ευαισθησία στο σοβαρό αυτό θέμα που «καίει» τον κόσμο, σύμφωνα με τις οποίες δίνεται 6μηνη παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στους Δήμους Πηνειού, ΄Ηλιδας και Πύργου. Το αιτιολογικό των τριών αποφάσεων είναι ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  Σύμφωνα με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, οι αποφάσεις για την παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης για 6 μήνες για τους δήμους  Πύργου και Ήλιδας θα ισχύσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017,  ενώ για τον δήμο Πηνειού ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Διευκρινίζεται ότι μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Έτοιμοι τώρα να υποβάλλουν αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών

Μετά το νέο λοιπόν αυτό δεδομένο, οι πληγέντες δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, έχουν πλέον στα χέρια τους το «διαβατήριο» προκειμένου να δημιουργήσουν την ικανή συνθήκη για να «τρέξουν» από την αρχή την απαιτούμενη διαδικασία, υποβολής των σχετικών αιτημάτων παράτασης και αναστολής βεβαιωμένων οφειλών λόγω των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν μετά τη θεομηνία στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου 2016, στο Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, ανεξάρτητα από το που θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες- γιατί κατά την άποψή μας η ευθύνη είναι συλλογική-  για την μη ένταξη των τριών παραπάνω δήμων στην ευνοϊκή ρύθμιση των 24 δόσεων, μπορεί να γίνει έστω και τώρα άρση της αδικίας την οποία χρεώνονται οι φορολογούμενοι πολίτες σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής ύφεσης όπου κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ευελπιστούμε λοιπόν, ότι με την κινητοποίηση και των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της Ηλείας που καλούνται την κρίσιμη αυτή ώρα να κινηθούν και μέσα από την Βουλή προς την κατεύθυνση ανάσχεσης της άδικης αυτής εξαίρεσης, να δοθεί λύση και τέλος στην αγωνία εκατοντάδων πολιτών. Άλλωστε, τα οφέλη της ρύθμισης θα μεταφραστούν σε δημόσια έσοδα, που σε άλλη περίπτωση το κράτος θα απολέσει, γιατί κανένας πλέον πολίτης δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί από το «πάγωμα» των οφειλών του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος