FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Κατά πλειοψηφία η διατήρηση των δημοτικών τελών

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, η διατήρηση των συντελεστών χρέωσης των Δημοτικών Τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για το έτος 2018, όπως ισχύουν μέχρι σήμερα (μηδενική αύξηση) καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαφώνησαν ως προς το σκεπτικό και κυρίως τις επιμέρους λεπτομέρειες που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

Εξηγώντας στο σώμα, το πώς θα επιτευχθεί η διατήρηση των συντελεστών χρέωσης, ο κ. Σκαρτσιάρης, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι για να καλυφθεί το έλλειμμα που θα υπάρξει στα ανταποδοτικά, θα απαιτηθεί δραστική μείωση των δαπανών ενώ δε θα γίνουν αγορές, όπως για παράδειγμα δυο νέων απορριμματοφόρων που είχε ζητήσει η υπηρεσία καθαριότητας.

«Δεν είναι λύση αυτό» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η μείωση δαπανών στον τομέα της καθαριότητας θα σημαίνει ότι θα παρέχονται λιγότερες υπηρεσίες στους πολίτες. «Λύση είναι να γίνει ένας αντικειμενικότερος προσδιορισμός των ανταποδοτικών τελών και να μεγαλώσει η «βάση» αυτών που πληρώνουν» είπε εκφράζοντας την διαφωνία του ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος: Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας, επισήμανε ότι δεν προβλέπεται μείωση για τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού ενώ δεν έχουν ομογενοποιηθεί οι συντελεστές για τα δημοτικά τέλη, εξηγώντας πως θα πρέπει να γίνει ομογενοποίηση σε όλα τα χωριά και να μην πληρώνει άλλο το ένα και άλλα το άλλο.

Στο σημείο αυτό, ανέλυσε το θέμα με οικονομικά στοιχεία η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Χριστοπούλου ενώ ο κ. Σκαρτσιάρης, απαντώντας στο θέμα της ομογενοποίησης που τέθηκε τόνισε πως αυτή την κατάσταση βρήκαν διερωτώμενος γιατί δεν το είχαν πράξει οι προηγούμενοι.

Το θέμα, καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος