FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσίευμα “παραίτησε” το Μητροπολίτη Ηλείας – Διαψεύδει η Ιερά Μητρόπολη

Ημερομηνία: 19-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

germanos-mitropolitis

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους Ιερατικούς κύκλους της χώρας αλλά και της Ηλείας με την παρουσίαση επιστολής που δημοσιεύτηκε απο μερίδα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα, ως ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και αναφέρει πως υπέβαλλε την παραίτησή του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας όπου επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά, ενώ όσο και αν αναζητήσαμε επίσημη επιστολή της Ιεράς Συνόδου ή έστω δελτίο Τύπου, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο που να το επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ιερατικοί κύκλοι μιλούν για “ανίερο” πόλεμο σε βάρος του Μητροπολίτη Ηλείας και προσώπων του στενού του κύκλου συνεργατών, ωστόσο φαίνεται να ξεκινά ένα σήριαλ που ίσως να έχει πάρα πολλά επεισόδια.

Το δημοσίευμα που εντοπίσαμε στο Patrastimes.gr

“Την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο υπέβαλλε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, μη έχοντας γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση. Μόλις όμως ανακοινώθιηκαν οι τελικές του αποφάσεις, άρχισαν και οι διαβουλεύσεις για τον διάδοχό του, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, να αναλαμβάνει την Μητρόπολη Ηλείας.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζονται τα παρακάτω:

«Ο Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανός μετά την παραίτηση του που υπέβαλε θα θέσει την Ιεραρχία σε μία ακόμη δοκιμασία: να εγκρίνει την εκλογή δεύτερου βοηθού Επισκόπου, του Αρχιμ. Δαμασκηνού Πετράκου, (συγχωριανού του Μητροπολίτη Ηλείας και οικογενειακού φίλου στενού συγγενή του Μητροπολίτη) σε τιτουλάριο Επίσκοπο άνευ μισθολογικής αναβάθμισης.

Βέβαια οι μόνοι που δεν χαίρονται γι’ αυτή την προαγωγή –αν θα γίνει- είναι οι κληρικοί της Μητρόπολης Ηλείας γιατί θεωρούν ότι μιμείται τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, σε πολλά από τον τρόπο συμπεριφοράς και διοίκησης, αλλά παράλληλα τον θεωρούν ως σκληρό στη συμπεριφορά του και με πολλές γωνίες, γεγονός που δεν συνάδει με συμπεριφορά Επισκόπου της σύγχρονης εποχής».

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός χειροτονήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1981″.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος