FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατούνται το Μάρτη πέντε νέα πράσινα σημεία

Ημερομηνία: 08-02-2017 | Συντάκτης:

prasino-simeio-pyrgos-2

Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πύργου ανακοινώθηκε χθες από τον Δ. Μπέλτσο

Στα υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης αλλά και στον προγραμματισμό των επόμενων τριών μηνών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, αναφέρθηκε με χθεσινή του συνέντευξη τύπου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος.

Αρχικά, σχολίασε την πρόσφατη καταγγελία δημότη, σχετικά με το άδειασμα κάδου ανακύκλωσης από συμβατικό απορριμματοφόρο, τονίζοντας ότι διατάχθηκε ΕΔΕ και το συμβάν εξετάστηκε υπηρεσιακά ενώ τιμωρήθηκε και το προσωπικό που συμμετείχε. Επισήμανε όμως, πως οι απόψεις διίστανται για το τι ακριβώς συνέβη και πως το προσωπικό της καθαριότητας είναι αρκετά ευαισθητοποιημένο. Παράλληλα, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την ανακύκλωση, μπορεί να ζητήσει τα ζυγολόγια ανακύκλωσης από το ΚΔΑΥ Πατρών, προσθέτοντας ότι ο Πύργος αναφέρεται ακόμα και από το Υπουργείο ως δήμος πρότυπος στα ποσοστά ανακύκλωσης.

prasino-simeio-pyrgos

Ο κ. Μπέλτσος, μίλησε ακόμα για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν τα συνεργεία καθαρισμού όσον αφορά τα υπολείμματα των παλιών σκουπιδιών (Κατακόλου, Αγίας Μαρίνης, Αγίου Σπυρίδωνος κτλ) και πως αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι τα υλικά που μαζεύουν είναι κατά βάση ανακυκλώσιμα.

Ενάντια σε όσους πετούν σκουπίδια

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε διάφορα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην υπηρεσία Καθαριότητας αναφορικά με την κίνηση οχημάτων 4Χ4 σε διάφορες περιοχές του δήμου (Άγιο Γεώργιο, Δ.Ε. Ιάρδανου κτλ) που πετούν ανεξέλεγκτα σακούλες σκουπιδιών. «Για τα φαινόμενα αυτά πλέον θα κινηθούμε νομικά και θα ενημερώσουμε Αστυνομία και Εισαγγελέα. Έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες με πινακίδες οχημάτων 4Χ4 που προβαίνουν σε αυτές τις αναιτιολόγητες πράξεις. Σαφώς αποτελούν την εξαίρεση αλλά είναι άδικο για όλους, και για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας και για τους δημότες».

Δημοπρατούνται 5 πράσινα σημεία

Στον προγραμματισμό των επόμενων τριών μηνών, αναφέρθηκε ακολούθως ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η επέμβαση που έχει καιρό τώρα προαναγγείλει, στον κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου (σουπερ μάρκετ Τερζή), με νησίδες και κατασκευή πεζοδρομίων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι στα μέσα Μαρτίου θα δημοπρατηθούν πέντε (5) πράσινα νέα σημεία, τέσσερα στον Πύργο και ένα στο Κατάκολο. «Επίσης, είμαστε στη διαδικασία των μελετών για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μέσα από το ΕΣΠΑ την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου της πόλης του Πύργου. Άρα ότι έχουμε υποσχεθεί θα γίνει και θα γίνει άμεσα. Δυστυχώς υπάρχει και γραφειοκρατία αλλά τα πράσινα σημεία, οι νησίδες ανακύκλωσης, και τα κεντρικά πράσινα σημεία μέσω ΕΣΠΑ τα προχωράμε. Ακόμα, η υπηρεσία έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός με την τοποθέτηση σε όλα τα οχήματα της GPS, κίνηση που θα ακολουθήσουμε και για τους κάδους, προσφέροντας μας τη δυνατότητα να ελέγχουμε μέσω υπολογιστή, πότε ο κάδος είναι γεμάτος, και σε τι στάθμη βρίσκεται για να μπορέσουμε άμεσα να επέμβουμε. Άλλωστε κάθε απόγευμα υπάρχει συνεργείο καθαριότητας για αυτό το σκοπό. Γενικότερα, σε ότι αφορά την καθαριότητα και ότι προβλέπεται και από τα προγράμματα, θεωρώ ότι με τις προβλέψεις που έχουμε κάνει, όλα θα πάνε καλά».

mpeltsos-sinedeuxi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος