FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργείστε ασφάλεια βελτιώστε τους δρόμους μας

Ημερομηνία: 30-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

antonopoulos-iwannis-melis-d-s

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Αγανάκτηση και σημαντικές επισημάνσεις από μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕ

Δεν έμεινε μόνο στο θέμα του τμήματος Πύργου – Πατρών, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας. Αντιθέτως προχώρησε και σε συζήτηση στην διάρκεια της οποίας εκφράστηκε ιδιαίτερη αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στο Νομό και την ασφάλειά του.

Αξιοσημείωτη ήταν μάλιστα η αναφορά του μέλους του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Αντωνόπουλου ο οποίος και ως ειδικός λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, περιέγραψε στο Σώμα, την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν μεγάλα τμήματα του οδικού άξονα της Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε το πρόβλημα που προκαλεί η παραμέληση των δεντροστοιχιών που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος καθώς λόγω της ανάπτυξης των κλαδιών μειώνεται αισθητά η ορατότητα του δρόμου, όπως τόνισε, καλύπτονται από το φύλλωμα οδικά σήματα που έχουν τοποθετηθεί στο παρελθόν και φυσικά αναγκάζουν ειδικά τα βαρέα οχήματα, να μην κινούνται αυστηρά στα όρια της λωρίδας τους αλλά να εκμεταλλεύονται κομμάτι και της αντίθετης θέτοντας έτσι σε κίνδυνο πολλούς συνανρθώπους μάς.

ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι το ΚΤΕΛ Ηλείας μόνο κατά το 2016 δαπάνησε τριάντα χιλιάδες ευρώ σε αντικατάσταση παρμπριζ των οχημάτων του καθώς και ότι πολλοί είναι και οι ιδιώτες – επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επαναβαφή των επαγγελματικών τους αυτοκινήτων λόγω των φθορών που έχουν υποστεί από τα αποσπώμενα τμήματα του τάπητα.

Επιπροσθέτως τόνισε την επικινδυνότητα που συναντούν καθημερινά οι οδηγοί καθώς λόγω των βροχοπτώσεων αναγκάζονται να κινούνται αντικανονικά στη μέση του δρόμου διότι η χαμηλή βλάστηση αποτρέπει τη γρήγορη απομάκρυνση μεγάλου όγκου νερών που συσσωρεύονται αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο το ήδη στενό πλάτος του οδοστρώματος.

Τέλος έκανε σαφή νύξη στην κατάσταση του ασφαλτοτάπητα καθώς παρατηρούνται εκτεταμένες φθορές στα ήδη επισκευασθέντα τμήματα.

diamantopoulos-kwstas-melos-d-s

ΜΕΤΡΕΙΣΤΕ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΑ!

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Διαμαντόπουλου που επανέφερε ζητήματα ασφαλείας για τους διερχόμενους των δρόμων της Ηλείας. Στάθηκε στον ηλεκροφωτισμό του οδικού άξονα Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο οποίο είχε συντελέσει με προσωπικό αγώνα στην υλοποίησή του και τώρα με πικρία παρατηρεί τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Με δραματικό τρόπο αποφάσισε να συνεχίσει την τοποθέτησή του καθώς έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο αριθμό εικονοστασίων που βρίσκονται κατά μήκος όλου του οδικού δικτύου υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις δραματικές συνθήκες οδικής ασφάλειας.

nikoloutsos-kostas

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Μετά από όλη αυτή τη συζήτηση και πρόσταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου, αποφασίστηκε να στείλει επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Επιμελητήριο στην προσπάθειά του για την βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο του Νομού.

Συσκεκριμένα απαιτείται άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του οδοστρώματος όπου παρατηρούνται εκτεταμένες φθορές ακόμα και στους νέους τάπητες της πρόσφατης επισκευής. Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι οριζόντιες διαγραμμίσεις σε μεγάλο βαθμό δεν είναι εμφανείς, ειδικά όταν βρέχει.

Η βελτίωση της απορροής των ομβρίων είναι προβληματική και απαιτείται καθαρισμός των ερεισμάτων της οδού, καθώς και κοπή των δένδρων που σε πολλά σημεία εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Τέλος, απαιτείται άμεση παρέμβαση για την καλή λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών σε όλο το μήκος καθώς και αποκατάσταση των βλαβών του ηλεκτροφωτισμού.

Σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα γιατί το καθημερινό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και τραυματισμούς είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διακίνηση των προϊόντων, την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς, και των οχημάτων των κατοίκων και επισκεπτών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος