FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργία σελίδας στο facebook: «Όχι άλλοι νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών Πύργου»

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δημιουργία σελίδας στο facebook από εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος Ηλείας και Αχαΐας

Ο οδικός άξονας Πατρών –Πύργου δεν αποκαλείται τυχαία καρμανιόλα αφού σημειώνονται κάθε χρόνο δεκάδες θανατηφόρα τροχαία. Σε ένα δρόμο που δεν ξεπερνά τα εκατό χιλιόμετρα, ανά πάσα στιγμή η ζωή των ανθρώπων που κινούνται σε αυτόν βρίσκεται σε κίνδυνο. Αρκεί μια αναζήτηση στο διαδίκτυο πληκτρολογώντας δρόμος Πατρών-Πύργου για να διαπιστώσει κανείς την πληθώρα των τροχαίων ατυχημάτων που καταλήγουν σε θάνατο και σε μόνιμες αναπηρίες καθώς και πλήθος φωτογραφικού υλικού που παρουσιάζουν ανά πεντακόσια μέτρα και από ένα εικονοστάσι.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πέντε εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος :

κος Αντώνης Χαροκόπος ( Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ),

κος Λίβανος Ανδρέας (Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων),

κος Παπαπαναγιώτου Παντελής (Πρόεδρος Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας),

κος Παπαδάτος Ιωάννης  (Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία του Ν. Ηλείας «Ήλις»)

κος Χουλιάρας Νικόλαος (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών –Παράρτημα Αχαΐας),

προχώρησαν στη δημιουργία της εν λόγω σελίδας με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την αφύπνιση των πολιτών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο δρόμο αυτό και την άσκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς για την αναγκαιότητα χάραξης μιας ενιαίας στρατηγικής για το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Η πορεία αποδεικνύει πως η ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ακροβατεί πάνω σε πολιτικές σκοπιμότητες με ασαφή ορισμό χρονικού ορίζοντα και χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα.

Μέσω της σελίδας , θα αναδεικνύεται όχι μόνο το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων αλλά οι αιτίες στις οποίες αυτά οφείλονται. Επιπλέον, θα υποστηρίζει και θα ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση του μείζονος κοινωνικού προβλήματος των τροχαίων δυστυχημάτων που αποσκοπεί στην πρόληψη και στην έγκαιρη ενημέρωση έναντι της κατασταλτικής δράσης .

Όταν η πολιτεία αδρανεί και δεν αναγνωρίζει την οδική ασφάλεια ως τομέα της κοινωνικής πολιτικής, η συσπείρωση των ευαισθητοποιημένων πολιτών είναι αναγκαία.

Είναι πραγματικά εγκληματική η αδιαφορία των εμπλεκόμενων καθώς  από τη μία η απένταξή του έργου  από την αρχική Ολυμπία Οδό και από την άλλη η ακύρωση της δημοπράτησης και η κατάτμηση του έργου σε οχτώ κομμάτια έχουν επιφέρει σημαντικές  καθυστερήσεις. Τη δεδομένη ώρα στον δρόμο εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές, πολίτες να μένουν ανάπηροι βυθίζοντας τους συνανθρώπους μας στην θλίψη και τον πόνο.

Όλα δείχνουν ότι η μεγάλη αδυναμία του έργου είναι η έλλειψη χρηματοδότησής του, τη στιγμή που σε ολόκληρη την χώρα ολοκληρώνεται το δίκτυο των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ένα έργο που θα προσέλκυε τουρισμό, που θα ενωνόταν με την Ολυμπία και Ιόνια Οδό συμβάλλοντας στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των όμορων Περιφερειών ,παραμένει στάσιμο.

Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές όμως στοιχίζουν ζωές και πολίτες μένουν ανάπηροι. Ολοκληρώνοντας, είναι απορίας άξιον τι ακριβώς αναμένουν ακόμα οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου. Ζητάμε μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις με δεσμευτικό χαρακτήρα.  Όχι άλλοι νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών –Πύργου!

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε με τους κάτωθι:

  • κο Χαροκόπο Αντώνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936577966

Email: antoharoko@yahoo.gr

  • κο Λίβανο Ανδρέα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945595331

Email: andreaslivanos7@gmail.com

  • κο Παπαπαναγιώτου Παντελή

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6983606640

Email: dennispap1999@gmail.com

  • κο Παπαδάτο Ιωάννη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6977673592

  • κο Χουλιάρα Νικόλαο

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6974704492

Email: parapligikoiaxaias@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος