FOLLOW US: facebook twitter

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κ. Μητρόπουλου: Και εγένετο Διεπαγγελματική φέτας;

Ημερομηνία: 21-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σε συμφωνία όσον αφορά στην εκπροσώπηση, προκειμένου να προχωρήσει η συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, κατέληξαν οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγική αλυσίδα του προϊόντος μετά από τρίωρη χθεσινή διαπραγμάτευση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχή όλων είναι η λύση να αποδειχθεί βιώσιμη και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανασυγκρότησης του κλάδου που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Η εν λόγω συμφωνία προήλθε με υποχωρήσεις καταρχάς των αιγοπροβατοτρόφων έναντι των μεταποιητών και σε δεύτερη ανάγνωση των παραδοσιακών και γνήσιων παραγωγών, έναντι της ιδιότυπης ομάδας που εκφράζεται κυρίως θεωρητικά μέσα από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα της ΠΔΕ κ. Κώστας Μητρόπουλος σε δήλωσή του για το θέμα της αισιόδοξης όπως φαίνεται εξέλιξης για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την φέτα, δήλωσε ότι «ο φορέας αυτός θα κληθεί να εποπτεύσει την παραγωγή του προϊόντος, να το προστατεύσει από τις απομιμήσεις και να φροντίσει να αναδείξει τη φέτα και βεβαίως να προωθήσει την διάθεσή της στην παγκόσμια αγορά.  Οι κτηνοτρόφοι και οι μεταποιητές για πρώτη φορά θα βρεθούν στην ίδια πλευρά προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σκοπό της ίδρυσής της. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξε δράσεις στήριξης του κτηνοτροφικού κλάδου σε συνεργασία με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και μεταποιητών με κύριο μέλημα την ίδρυση Διεπαγγελματικού φορέα για τη φέτα.»

Με πληροφορίες από το agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος